Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 27 Haziran 2015 - 19:02 Yorum: 0

Milletimizin ortak paydasında buluşmamız gerekir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Biz Türkiye olarak sadece mağdurun ve mazlumun yanında olan bir ülkeyiz. Asla ve asla terörle, teröristlerle bizim ismimizi yan yana getirmemeniz gerekir" dedi.

Milletimizin ortak paydasında buluşmamız gerekir

MALATYA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Biz Türkiye olarak sadece mağdurun ve mazlumun yanında olan bir ülkeyiz. Asla ve asla terörle, teröristlerle bizim ismimizi yan yana getirmemeniz gerekir" dedi.

Çalık, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Malatya'nın AK Parti'ye en çok destek veren illerden biri olduğunu belirterek, genel seçimin ardından yüksek oy almalarına karşın tek başına iktidara gelemediklerini kaydetti.

Öznur Çalık, "Şimdi tek başına iktidardan sonra milletimizin vermiş olduğu oyların sonucunu, mesajını iyi okumamız gerekir. Bizim okuduğumuz mesajda, aldığımız mesaj ve derslerde, uzlaşmayı mutlaka masaya yatırmamız gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük partisi ve en fazla oy almış partisi olarak diğer siyasi partilerinin kendi kırmızı çizgileriyle değil, milletin kırmızı çizgileriyle hareket etmemiz gerektiğini çok net ifade etmemiz gerekir. Bütün bundan sonra yapılacak çalışmalarda, ortak paydalarla, Türkiye ortak paydasında, milletimizin ortak paydasında buluşmamız gerekir" diye konuştu.

Çalık, hükümet kurulmadan önce Meclis başkanını seçeceklerini vurgulayarak, "İsmet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayımız olarak Allah nasip ederse Türkiye'yi, bütün ülkemizi, meclisimizi temsil edecek. Umut ediyoruz. Diğer siyasi partilerin de Deniz Baykal, Dengir Mir Mehmet Fırat, Ekmeleddin İhsanoğlu olmak üzere adayları var. Şunu herkesin bilmesini isteriz ki biz başkan adayımızın sonuna kadar arkasında duracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en fazla oy alan partinin genel başkanı olarak hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vereceğini anlatan Öznur Çalık, görev verilmesinin ardında da koalisyon görüşmelerine başlayacaklarını bildirdi.

Koalisyon görüşmelerini fikir alışverişleri içerisinde uzlaşıyı kendilerine şiar edinerek yapacaklarını ifade eden Çalık,  şunları söyledi:

"Biz koalisyonları milletimizin istediğini düşündüğümüz için istiyoruz. Yoksa biz muhalefet olmaya da, yeniden erken seçime gitmeye de, sine-i millete gitmeye de hazırız ama koalisyonu milletimiz istiyor. Tek başına iktidar ile 12 yıl boyunca milletin sorumluluğunu alan parti olarak, şimdi de yine en fazla oy alan parti olarak diğer siyasi partilerle uzlaşmayı kendimize şiar edinmemiz ve bunu da Türkiye'ye, dünyaya göstermemiz lazım."

Çalık, ekonomik verilerin istikrardan yana bir görüntü sergilediğini bunun sebebinin de Türkiye'de şu anda AK Parti iktidarının devam ediyor görüntüsü olmasından kaynaklandığını kaydetti.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon Suriyeli'nin bulunduğunu bildiren Çalık, şunları kaydetti:

"Üç yılı geçkin bir zamandan bu yana Türkiye Suriyeli misafirlerimize, Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yaptı. Şanlıurfa'da, Gaziantep'te, Adıyaman'da, Malatya'da misafir etmeye devam ediyoruz. Orada bir savaş var ve o savaşta kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor, anneler, bebekler ölüyor, gençler ölüyor, insanlar ölüyor ve bu ölümler bu mağduriyetler, bu mazlumiyetler yaşanırken Türkiye'nin kapılarını kapatma imkanı ve ihtimali yoktu. Biz nasıl Araplara, Türkmenlere kapılarımızı açtıysak Kürt kardeşlerimize de aynen o şekilde kapılarımız açtık. Kobani'de yaşanılan süreçte de kapılarımız sonuna kadar açtık ve üstelik karşılamayı da Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ve bakanlarımızla birlikte Şanlıurfa Suruç'tan girişlerinde beraberce Kürt kardeşlerimizin karşılamalarını yaptık."

Kobani'deki bombalı saldırılar

Kobani'de yaşanan olaylara da değinen Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şunu herkesin bilmesi gerekir ki Kobani de yaşanan olaylar yüzünden, o olayları bahane ederek 6-7 Ekim olaylarını Türkiye'ye yaşatan zihniyet, bugün yeniden o zihniyeti hortlatmak istiyor. Bilsinler ki bunun karşısında Türkiye çok net ve çok dik bir şekilde duracak, milletimiz duracak. Yine dün Siirt'te o bölgede tekrardan çağrılarda bulunan insanlar var. HDP'nin genel  başkanı, grup başkanları, eş başkanları hepsi kendince insanları sokağa davet ediyorlar. Bunlardan vazgeçmeleri artık ülkenin, Türkiye'nin, Türkiye partisi olmaya aday olan HDP'nin bu söylemlerden uzak durması gerekir. HDP Kürt partisi değildir, Türk partisi değildir, Arap partisi değildir. Eğer Türkiye partisi olmak istiyorsanız tek bir gözle değil iki gözünüzle birden Türkiye'yi görmek zorundasınız. Biz AK Parti olarak iki gözümüzle tüm Türkiye'yi ve tüm dünyayı görüyoruz. Türk, Kürt, Arap gelecek olan kardeşlerimize kapılarımız açıyoruz."

"Sokağa yeniden davet eden bir HDP var"

Öznur Çalık, Kobani'de yaşanılan olaylar dolayısıyla "Türkiye'ye terörist devlet diyen, ihanet içerisinde olan insanlar" bulunduğunu savunarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"'Terörist Türkiye' heştegiyle kaç günden beri twitterda, terörle Türkiye'yi yan yana getiren zihniyeti biz milletimize havale ediyoruz. Kime nasıl oy verdiklerini, hangi zihniyette neler yaptıklarını görmeleri lazım. Sokağa yeniden davet eden bir HDP var. 'Terörist Türkiye' diye heştegler açan, maalesef ona destek veren siyasi partiler var. Dolayısıyla bu konuda bütün vatandaşlarımızın da çok ciddi manada hassasiyet göstermesi gerekir. Biz Türkiye olarak sadece mağdurun ve mazlumun yanında olan bir ülkeyiz. Asla ve asla terörle, teröristlerle bizim ismimizi yan yana getirmemeniz gerekir. Biz IŞİD'in terör örgütü olduğunu ilk ilan eden ülkeyiz, DEAŞ'ın ilk olarak terör örgütü olduğunu ilan eden ülkeyiz. Onunla gereken mücadeleyi yapan ülkeyiz. Dolayısıyla Kobani'de, orada yaşayan, öldürülen çocuklarımıza, kadınlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken o savaşın duruldurulması için üstümüze ne düşüyorsa yaptık. Bundan sonra da yapacağız. 'Terörist Türkiye' cümlesini ifade edenleri vatan hainliğiyle itham edip onların da gerekenlerin yerine getirilmesini temenni ediyorum."

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber