Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 18 Ocak 2018 - 16:38 Yorum: 0

Milletvekili Aydemir: ‘DAP, Kalkınmada AK sinerjidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in, Kalkınma Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde dile getirdiği talepleri değerlendiren Bakan Lütfi Elvan,...

Milletvekili Aydemir: ‘DAP, Kalkınmada AK sinerjidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in, Kalkınma Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde dile getirdiği talepleri değerlendiren Bakan Lütfi Elvan, yapılacak yatırımlar ile bu yatırımların bölgedeki etkilerine ilişkin bir beklenti anketi yapılması hususunun değerlendirileceğini açıkladı.

AYDEMİR'DEN AK MODEL TESPİTİ

AK Parti Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir'in Komisyon Kalkınma Bakanlığı 2018 yılı bütçe ve kesin hesap görüşmelerinde, İl ve bölgede ekonomik sinerjinin devamı için, AK ekonomik modeller olan DAP İdaresi ve Kalkınma Ajanslarıyla bu çerçevedeki yatırımların tanıtılması, DAP idaresi uzman ve personel sayısının artırılması, DAP idaresi sinerjisini kayıt için Erzurum ve diğer 14 ilde beklenti anketi yapılmasına yönelik taleplerini yazılı olarak cevaplandıran Bakan Lütfi Elvan, "Yapılacak yatırımlar ile bu yatırımların bölgedeki etkilerine ilişkin bir beklenti anketi yapılması hususu bilahare değerlendirilecektir." dedi.

SAHA ZİYARETLERİ

AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir'in sunumdaki beklenti ve taleplerini değerlendiren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, gerek bölgeye yönelik proje ihtiyaçlarını gerekse projelerin bölge vatandaşları üzerindeki etkilerini tespit etmek amacıyla saha ziyaretleri gerçekleştirdiğini bildirdi.

BAKAN ELVAN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Elvan yaptığı yazılı açıklamada, "DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, gerek bölgeye yönelik proje ihtiyaçlarını gerekse projelerin bölge vatandaşları üzerindeki etkilerini tespit etmek amacıyla saha ziyaretleri gerçekleştirmektedir. Yapılan ziyaretler neticesinde, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yatırımlar gerçekleştirilmektedir. Örneğin, kırsal kesimde hayvanların içme suyu ihtiyacının gölet ve sıvatlarla karşılanması, çocukların mahalle düzeyinde kütüphane ihtiyacının giderilmesi, köylerden ilçe merkezine gelerek sağlık problemlerini çözmek isteyen kadınların geri dönüş zamanına kadar olan vakitlerini geçirecekleri sosyal hizmet merkezlerinin tesis edilmesi gibi vatandaşları doğrudan ilgilendiren hususlar bu kapsamda çözüme kavuşturulmuştur. Yapılacak yatırımlar ile bu yatırımların bölgedeki etkilerine ilişkin bir beklenti anketi yapılması hususu bilahare değerlendirilecektir." ifadelerine yer verdi.

MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN SUNUMU

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Kalkınma Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasındaki görüşmelerde Erzurum'la ilgili talepleri aktarmış, İl ve bölgede ekonomik sinerjinin devamı için, AK ekonomik modeller olan DAP İdaresi ve Kalkınma Ajanslarıyla bu çerçevedeki yatırımların tanıtılması gerektiğini kaydederek, DAP idaresi uzman ve personel sayısının artırılmasını istemişti. Milletvekili Aydemir, DAP idaresi sinerjisini kayıt için Erzurum ve diğer 14 ilde beklenti anketi yapılmasını önermişti.

MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'DEN TANITIM ETKİNLİKLERİ VURGUSU

Milletvekili İbrahim Aydemir, tanıtım beklentisi noktasında, "Kalkınma Bakanlığımızın iki güzide özel kurumu DAP İdaresi ve KUDAKA, hizmet kapasite, öngörü ve hitap ettiği kesim bakımından vatandaşa çok daha iyi anlatılabilir, bunların anlatılması lazım. İllerdeki üniversite öğrencileri, esnaf ve sanatkârlar, sanayici iş adamları, hatta orta ve yükseköğretim öğrencileri. " kaydını düşmüştü.

MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN DAP BEKLENTİ ANKETİ TEKLİFİ

DAP ve İdaresinin Erzurum ve hitap ettiği 14 il bazında özel bir manayı kaydettiğini, beklentilerin yüksek olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, halkın, sanayici, işadamı, tarım kesimi, esnaf ve sanatkarı da içeren şekilde bir beklenti anketi yapılmasını önermişti. Plan ve Bütçe Komisyonu Kalkınma Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi etabında Erzurum'a değgin talepleri dillendiren Milletvekili Aydemir, "Bölgede DAP'ın ifade ettiği mana çok özel ve güzidedir. Bölge halkı bu projeyi ekonomik açıdan bir kurtuluş reçetesi olarak görmekte, idaresini de öyle değerlendirmektedir. Bu noktada hizmet arzının daha kapsayıcı olması bakımından bölgemiz DAP İdaresine bağlı 15 ilde halka yönelik bir beklenti anketi yapmalı, DAP'ın halk indindeki yeri ile mevcut hâli arasında bir gönül köprüsü oluşturulmalıdır." vurgusunu yapmıştı.

DAP idaresinin 15 ile hitap ettiğinin altını çizen milletvekili Aydemir, İdare çatısı altında her ile ayrı ayrı hizmet üretecek ekipler oluşturulmasını dile getirmişti.

Milletvekili Aydemir: ‘DAP, Kalkınmada AK sinerjidir’

Milletvekili Aydemir: ‘DAP, Kalkınmada AK sinerjidir’

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber