Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Şubat 2018 - 19:23 Yorum: 0

Milletvekili Filiz: “Biz Afrin’de Amerika’yla da savaşıyoruz”

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, "Türkiye geleceğini kurtarmak için Afrin'e girdi. Aslında Afrin'de sadece PKK ile savaşmıyoruz. Biz Afrin'de...

Milletvekili Filiz: “Biz Afrin’de Amerika’yla da savaşıyoruz”

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, "Türkiye geleceğini kurtarmak için Afrin'e girdi. Aslında Afrin'de sadece PKK ile savaşmıyoruz. Biz Afrin'de Amerika'yla da savaşıyoruz" dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Şehit ve Gaziye Vefa Paneli" 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı. Panelde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, "İlimiz, terör ve terörle mücadele ile çeşitli sebeplerden dolayı 184 evladını, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde 9 evladını, çeşitli patlamalarda da 6 evladını şehit verdi" sözlerine yer verdi.

"Bu millet her zaman var olacaktır" diyerek sözlerine başlayan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı ise, "Türk milleti milli ve dini değerlerinden asla vazgeçemez. Bu coğrafyada bin yıldır varız ve olmaya da devam edeceğiz. Bayrağımız, sancağımız, Kur'an'ımız ile bu coğrafyada 3 kıtada 7 iklimde bin yıldır şehit ve gazilerimizin sayesinde var olduk" diye konuştu.

"Çankırımız en çok şehit veren 3'üncü il"

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise, "Çankırımız biliyorsunuz Osmaniye ve Kırıkkale'den sonra en çok şehit veren 3'üncü il. 15 Temmuz şehitleri sayısında da en çok şehit veren bir iliz. Çankırı öyle bir il ki; Türkiye'de milliyetçi muhafazakarlığın hemen hemen başkenti diyebiliriz. Çankırı Türkiye'nin çimentosudur" ifadelerini kullandı.

"Bu saatten sonra Amerika demek PKK demek, PKK demek Amerika demek"

Afrin'in önemli bir nokta olduğunu aktaran Milletvekili Filiz, "Türkiye geleceğini kurtarmak için Afrin'e girdi. Aslında Afrin'de sadece PKK ile savaşmıyoruz. Biz Afrin'de Amerika'yla da savaşıyoruz. Bu saatten sonra Amerika demek PKK demektir, PKK demek Amerika demektir. İki terör örgütü düşünün. Bir maşanın 2 sacayağı. O sacayağını tutan el aynı el. FETÖ ile PKK birbiriyle iş birliği içerisinde. Çankırımıza PKK elhamdülillah girmedi, girmeyecek. PKK bize bulaşmadı ama FETÖ bize bulaştı. Neredeyse her yere girdi. Tabii, Türkiye kendisine bulaşan bu uru temizlemek zorunda. Ancak işimiz gücümüz çaycıyla uğraşmak değildir. İşimiz bunların elebaşlarıyla uğraşmaktır. İtirafçılık yasası da bunun için çıktı" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra panele geçildi. Moderatörlüğünü Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'nın yaptığı panelde AK Parti Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ve Afrin operasyonuna değindi. Yrd. Dr. Doç. Dr. Kemal Dil de bozulan dengede güç merkezi olmak konusunda bilgi verirken, Doç. Dr. Yüksel Özgen ise Kızılelma'dan Afrin'e konusuna değindi.

Programda sergilenen Çankırılı şehitlerin fotoğrafları da katılımcıların ilgisini çekti.

Programa ayrıca Vali Hamdi Bilge Aktaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ogˆuz Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk, siyasi parti ve STK temsilcileri, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletvekili Filiz: “Biz Afrin’de Amerika’yla da savaşıyoruz”

Milletvekili Filiz: “Biz Afrin’de Amerika’yla da savaşıyoruz”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber