Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 14:03 Yorum: 0

Milletvekili Halil Fırat:

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, öğretmenlik mesleğinin karşılığı olmayan bir meslek olduğunu dile getirerek bütün öğretmenlerin...

Milletvekili Halil Fırat:

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, öğretmenlik mesleğinin karşılığı olmayan bir meslek olduğunu dile getirerek bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutladı.

Milletvekili Halil Fırat, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamada, herkesi ilime, bilime, ahlaka ve yüce değerlere ulaştıran, ülke geleceğinin milli ve manevi mimarı öğretmenler olduğunu söyledi. Milletvekili Fırat, "Bir toplumun çağdaşlaşmasında, gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük bir paya sahip olan öğretmen, bilgi demektir, bilim demektir, bilimsel anlayış demektir. Öğretmenlik karşılığı olmayan bir meslektir. Yeni neslin tarihini, kültürünü bilerek ve değerlerimize sahip çıkarak, bugünün gelişen dinamikleri ile harmanlaması ve bütünsel bir bakış açısına sahip olması temel bir ihtiyaçtır. Çocuklarımızın yetişmesinde, ruh ve karakterini şekillendirmede etkin rol oynayan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bir ülkede ekonomik, siyasal, hukuksal, sosyal alanlarda ne kadar reformlar yapılırsa yapılsın, yaratıcı, girişimci, yüksek nitelikli insan yetiştirilmediği müddetçe bir yere varılamaz. Bu sebeple öğretmenin çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık kendini devamlı yenileyen, bir yapıda olması gerekir. Daha özgür, daha müreffeh ve daha mutlu insanların yaşadığı daha güçlü, daha huzurlu, daha adil Türkiye'yi inşa etmek ve ülkemizin 2023, 2071 hedeflerini gerçekleştirebilmesi ancak bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle mümkün olup, bunu sağlayacak olan temel öge de öğretmenlerimizdir. AK Parti iktidarlarımız döneminde eğitim ve öğretimi ana önceliklerimiz arasına alarak yılların ihmalini gidermeye çalışıyoruz. Bizleri yetiştiren, bugünlere gelmemizi sağlayan, her türlü fedakarlıklara katlanarak, yurdun dört bir tarafında ülkemiz ve aydınlık geleceğimiz için görev yapan vefakar öğretmenlerimize şükranlarımızı arz ediyor 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyorum. Terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber