Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:48 Yorum: 0

Milletvekili Hürriyet’ten cinsel istismar açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, meclisten geri çekilen cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Milletvekili Hürriyet’ten cinsel istismar açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, meclisten geri çekilen cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet açıklamasında, "İlyas Şeker'in meclis iç tüzüğünden ya haberi yok ya da bunu bizi karalamak için kullanıyor. Ret oyu verseydik bugün o madde geçmiş olacaktı. Ama ilk oylamada CHP ve MHP grubundan sadece bir kişiye oy kullandırdık. İkinci oylamada ise hiç kimse oy kullanmadı. Böylece maddenin kabulü için yeter sayıyı bulamadılar. Bu sayede yasanın tümü geçmemiş oldu. O gece yaşananları canlı canlı da yayınladık" açıklamasında bulundu.

Cinsel istismar önergesinin geldiği geceyi anlatan Milletvekili Hürriyet, "Tasarı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın çantasından çıktı ve orada bulunan tüm CHP'li vekil arkadaşlarım da gördü. O an mecliste bulunan AK Partili milletvekillerine imzalattılar ve fotokopisini çekip elimize tutuşturdular. CHP'li vekiller olarak önergeyi okuduğumuzda bu kadar da olamaz diye düşündük. O gece sonuna kadar muhalefetimizi gösterdik. Toplumun her kesiminden oluşan bizlere destek veren halk muhalefeti etkisini gösterdi ve geri adım atmak zorunda kaldılar. Yasayı çıkarmak istedikleri için söyledikleri ile önergede yazanlar çok farklı. İnsanları kendi söyledikleri ile kandırmaya çalıştılar, ancak önemli olan konuşulan değil, yasada yazandır" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber