Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 13:58 Yorum: 0

Milletvekili Ilıcalı, Akademisyenlere seslendi

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi'nin...

Milletvekili Ilıcalı, Akademisyenlere seslendi

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi'nin açılışına katıldı. Kongrenin, Atatürk Üniversitesi'nde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ilıcalı, Kongre'de emeği geçenlere teşekkür etti.

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı ile Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresine, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Altun, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şahin Zaimoğlu, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerden hocaların katılımıyla Atatürk Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresinde konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kongrenin büyük bir emekle hazırlandığını belirterek, "Bu kongrenin Erzurum "da, Atatürk Üniversitesi'nde yapılmasından dolayı duyduğum memnuniyeti bir inşaat mühendisi, inşaat mühendisi öğretim üyesi olarak paylaşmak istiyorum. 2 yılda bir yapılan, ulusal ama yabancı misafirlerinde olduğu bu kongre, biraz daha emek verilirse uluslararası konuma gelebilir. Zemin Mekaniği ve Getoknik mühendisliği derneğimiz kongre için büyük bir katkıda bulunmuş. Bölüm, Dekanlık, Rektörlük bir ilişki kurmuş, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız destek vermiş emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Kongreye katılmak için Erzurum'da bulunduğunu söyleyen Ilıcalı, "Kongrenin içeriğine baktığımız zaman çok değerli hocalarımı görüyorum. Erol Hoca, benim teknik üniversiteden sınıf arkadaşım, Prof. Dr.Kutay Özaydın ise hocam. Sayın Cumhurbaşkanımızın, belediye başkanlığı döneminde, buradaki hocalarımızın bir çoğunun, İstanbul'da ki altyapı projelerinde emekleri oldu. Haliç Projesi, Metro Projesi ve yapılan köprülerde hocalarımızın çok büyük emekleri var." dedi.

"Zemin Mekaniği İnşaat Mühendisliğinin Olmazsa Olmazı"

Zemin mekaniğinin İnşaat mühendisliği için önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ilıcalı, "Zemin mekaniği inşaat mühendisliğinin olmazsa olmazıdır. Türkiye'de ki dev projeleri ele alalım. Mesela 95 km uzunluğuyla 3. Köprü, ağırlıklı bir zemin mekaniği projesidir. Osmangazi Köprüsü yine önemli bir projedir. Ovit Tüneli 14.5 km ile Tükiye'nin en uzun tünelidir ve zemin mekaniği mühendislerini çok ilgilendirir. Kırık tüneli var yer altından geçiyor. Yani hepsinde bir zemin mekaniği var." diye belirtti.

"İnşaat Mühendisliğinin İhtisaslaşmış Bölümlere İhtiyacı Var"

Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte mezunu olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nin açılışına katıldıklarını belirten Milletvekili Ilıcalı, " Sayın Başbakanımız ziyaret sırasında inşaat mühendisliği öğrencileriyle sohbet etti. İnşaat mühendisliğinin alanının geniş olduğunu köprü, yol, zemin gibi birçok bölümü içinde barındırdığını söyleyerek ihtisaslaşmış bölümlere ihtiyaç olduğunu belirtti. Başbakanımız teknik üniversiteye işareti verdi. Bende değerli rektörümüze Atatürk Üniversitesi'nde de bu bölümlerin kurulması için Başbakanımızın mesajını iletiyorum." dedi.

"İdeolojileri Projeye Sokmamak Lazım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde üniversitelerle ortak projeler yaptığının altını çizen Mustafa Ilıcalı, "İdeolojiyi, siyaseti, projeye, mühendisliğe sokmamak lazım. Projeler olacak ki o projeleri uygulamaya koyalım, bölgemiz kalkınsın ülkemiz kalkınsın. Sayın Cumhurbaşkanımızın, belediye başkanlığı döneminde yaptığı gibi belediye ve üniversite ilişkisi kurmamız lazım. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey aynı belediyecilik anlayışını yürütüyor, ancak üniversite ilişkisini biraz daha kuvvetlendirmemiz lazım. Üniversiteleri projeye çekmemiz gerekiyor. Hem Atatürk Üniversitesi'ndeki hocalarıma hem de diğer üniversitelerden gelen hocalarımıza sesleniyorum, Erzurum'da çok proje var. Gelin bunları Atatürk Üniversitesi ile beraber yapalım. Hem üniversitemize, hem öğrencilerimize hem de sizlerin sosyal sorumluluk kapsamında, bölgenin kalkınmasına katkınız olsun." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber