Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 15:08 Yorum: 0

Milletvekili Ilıcalının teşvik sunumuna ilgi yoğunluğu

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Milletvekili Ilıcalının teşvik sunumuna ilgi yoğunluğu

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Prof. Dr. Ilıcalı, toplantıda yeni Teşvik Paketi ve Projelerle ilgili sunum yaptı.

Ak Parti İl Danışma Meclisi Ekim Ayı toplantısı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştiirildi. Danışma meclisi toplantısına Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Milletvekilleri; Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, llçe belediye başkanları ve Ak Parti teşkilatları katıldı. Toplantıda Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, yeni Teşvik Paketi'nin içeriği atılması gerekn adımlar ve ulaşım projeleriyle ilgili sunum yaptı. Katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan sunumda Ilıcalı, Erzurum için önemli yatırımlara dikkat çekti.

"Erzurum'un Potansiyeli ile Teşvik Paketini Bütünleştireceğiz"

Teşvik Paketinin Erzurum'un kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Milletvekili Ilıcalı, "Her çağda merkez olma özelliğine sahip olan, 7-8 bin yıllık tarihi bulunan Erzurum için, bazı hususlara dikkat edersek bu pakketten en güzel şekilde yararlanmış oluruz." dedi.

1965 ile 2015 yılları arasında Erzurum'un nüfus ve gelişmişlik bakımından karşılaştırmasını yapan Ilıcalı, "1965 yılında Erzurum'un nüfusu 6 yüz 28 bin, Türkiye nüfusunun yüzde 2 si, 2015'te yüzde 1 "i. 1965 yılına göre bir karşılaştırma yapacak olursak bugün Erzurum nüfusunun bir buçuk milyonun üzerinde olması lazım. O yıllarda millletvekili sayısı 9 kişi, dikkatinizi çekerim o zaman TBMM'de 450 vekil var ve 9 u Erzurum'dan. Şimdi ise 25 bin km kare Erzurum, 6 vekile düşmüş. Şehrimizi kalkındırmak için; bu teşvikten, potansiyelden, şehrimizi seven Sayın Başkomutanımızdan, Sayın Başbakanımızdan, hükümetten, Büyükşehir Başkanımızdan, bürokratlardan, teşkilatlardan yarar sağlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"3 km'de 5 Milyona Hitap Edilyoruz"

Erzurum'un konumunun önemine dikkat çeken Ilıcalı, Azerbaycan, İran ve Gürcistan ile bağlantımız olmasına rağmen havayolu ulaşımı sağlayamadığımızı ve bu durumun Erzurum için bir kayıp olduğunu ifade etti. Erzurum'un 3 saatlik mesafede 5 milyon kişiye hitap edebilecek bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Milletvekili Ilıcalı "Buradan şöyle bir sonuç çıkıyor; şehrimize cazibe oluşturacak bişey getirsek, Erzurum yeniden canlanacak. Mesela Londra'da ki gibi bir dönme dolap olsa, Ordu'da ki gibi bir teleferik olsa çevre illerden vatandaşlarımız bunu görmeye gelir, böyle bir kitlemiz var. Diğer taraftan ülkelerle olan konumuzu göz önüne alırsak, Nahcivan, İran Gürcistan ile ne yapabiliriz. Asfaltın temel maddesi ham petrol, bunu daha ucuza nasıl getirebiliriz nasıl yapabiliriz, ham petrolün yan ürünlerinden nasıl yararlanabiliriz. Erzurum'un konumunun önemi burada ortaya çıkıyor."dedi.

"Ulaşım Ekonominin İtici Gücü"

Bir ülkenin ve şehrin kalkınmasının ulaşımla orantılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ilıcalı, "Ulaşım ekonominin itici gücüdür. Türkiye 2023 yılında ilk 10 ekonomiye girecekse Erzurum'un ulusal, uluslararsı ulaşım sisltemlerini mutlak surette geliştirmemiz lazım. Trobzan ve Rize limanlarından yararlanmamız lazım. Liman bağlantılarımızı sağlayacak olan Ovit Tüneli, Kop tüneli bitiyor. Diğer taraftan şehrimize hızlı treni getireceğiz. Yüksek hızlı treni Erzurum'dan başlatacağız. İstanbul Erzurum arası 6 saat olacak. Teşvik kapsamında, hızlı trenin güzergahını oluşturup bunu hızlandırmamız lazım." şeklinde konuştu.

"Tramvay Projesi Hazır, İhale ediliyor"

Sunum sırasında Erzurum'un bölgesel gelişimine katkı sağlayacak, tramvay müjdesinide katılımcılarla paylaşan Ilıcalı, " Bakanımızın, vekillerimizin, Başkanımızın destek ve güveniyle, bir grup hoca uzman ve arkadaşla Erzurum tramvay projesini hazırladık. Tramvay projesi Erzurum'u bölgesel bir iş merkezi haline getirecek. Proje aynı zamanda istihdam olanağı, insan kaynaklarının gelişimini, bölgeye yapılan yatırımların artmasını sağlayacak."diye ifade etti. Yenişehirden başlayıp, üniversiteden geçerek Taşmağazalarından Gürcükapıya uzanan ve daha sonra İstasyon'a bağlanan bir tramvay güzergahının olacağını söyleyen Ilıcalı, "Hat kapasitesi saatte 10 bin kişi, hat uzunluğu 9.5 km, istasyon sayımız 10, istasyon uzunluğumuz 140 metre ile Erzurum'un raylı sistem projemiz hazır." dedi.

"1.5 Milyarlık Projemiz Hazır"

Kalkınma Bakanlığın'da yapılan toplantıyada değinen Ilıcalı, "Organik tarım, kış olimpiyatları, jeotermal enerji gibi bir çok alanda Erzurum'un potansiyeli var. Sayın Bakanım Recep Akdağ ve vekillerimizle birlikte Kalkınma Bakanlığında bir toplantı gerçekleştirdik. Kalkınma Baknımız Lütfi Elvan'a 1.5 milyarlık projemizin hazır olduğunu söyledim. 1 milyarı tramvay projesine, yüksek hızlı terenin Erzurum'dan başlaması için hattın yer altına alınmasınadır. Bilişim sanayi konusunda 150 milyon, tarım için 200 milyon, enerji için 150 milyon. Bu rakamlarla bir yıl için 1.5 milyar liralık somut projeyi teşvik kapsamında sunmaya hazır olduğumuzu belirttim. Büyük bir emekle bu teşvikten faydalanacağız" diye konuştu.

Milletvekili Ilıcalının teşvik sunumuna ilgi yoğunluğu

Milletvekili Ilıcalının teşvik sunumuna ilgi yoğunluğu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber