Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Ağustos 2016 - 10:38 Yorum: 0

Milletvekili Metin Külünk: “YÖK bugün kapatılmalıdır"”

FETÖ operasyonlarını değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "YÖK kapatılmalıdır. Bu operasyonları karartan merkez, YÖK'ün yönetim...

Milletvekili Metin Külünk: “YÖK bugün kapatılmalıdır'”

FETÖ operasyonlarını değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "YÖK kapatılmalıdır. Bu operasyonları karartan merkez, YÖK'ün yönetim kuruludur. Açıkça söylüyorum YÖK'teki yönetim kurulu üyeleri görevden alınmalıdır" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, FETÖ ile mücadele konusunda üniversitelerde, il teşkilatlarında ve belediyelerde zaaf gösterildiğini söyledi. TGRT Haber'e konuşan Külünk, önemli açıklamalarda bulundu. Külünk, FETÖ/PDY soruşturmalarının bazı yerlerde manipüle edildiğine dikkat çekerek, "Gözaltına alınmış, örgütle ilişiği kesinleşmiş bir adamı serbest bırakmak kimin ne haddine. Bu örgütle ilgili gözaltına alınmış adamlarla ilgili yerel medyaya demeç vermek kimin haddine. 17-25 Aralık'ı anlayamadınız. Diyarbakır'da yavrularımızın şehit olduğu bomba ocağınıza mı düşmeliydi? Yahu arkadaşlar karşımızda bir terör örgütü var, terör. Küresel güçlerin uşaklığını yapan bir örgüt var karşımızda. Kimi koruyorsunuz yahu. Çekin elinizi şu operasyonların üzerinden. Çekin ya, çekin. Üniversite rektörlerine baskı yapmayın" dedi.

"Dicle, Üsküdar ve İstanbul Üniversitesi ne oluyor, hayırdır"

Külünk, isim isim Dicle, Üsküdar ve İstanbul Üniversitesi'ndeki rektörlere seslenerek, "Üniversiteler, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmadan daha önemli bir işlev görüyor gerektiğinde. Çünkü bu örgütün en yoğun yuvalandığı ve geleceğimizi gasp ettikleri yerler üniversite kampüsleridir. Bana 2 bin sayfa üniversite notları ulaştırıldı. Hangi üniversitelerde operasyonlara müdahale edilmediği, gerekli özenin gösterilmediği tek tek rapor edildi. Örgüt şemasındaki dokunulmayan akademisyenler isim isim alt alta yazıldı. Bazıları da bu işleri, kampüsteki temizliği "kriptolara" veriyor. Onlar da iki odacı, iki memur, iki alt düzey asistanı, yani masumları fişleyerek vazifelerinden ediyor; kendileri ise yani asıl suçlu olanlar da görevlerini sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

"YÖK bugün kapatılmalıdır, rektörler de açığa alınmalıdır"

Akademik manipülasyonlar ve paralel temizliğin gecikmesi ile ilgili Külünk, üniversitelerin 15 Temmuz'a kadar açık bir adres olduğuna dikkat çekerek, "Buradan söylüyorum YÖK kapatılmalıdır. Bu operasyonları karartan merkez, YÖK'ün yönetim kuruludur. Açıkça söylüyorum YÖK'teki yönetim kurulu üyeleri görevden alınmalıdır. 17-25 Aralık'tan sonra 3 yıldır bu yönetim kurulu neredeydi? YÖK'ün bu yönetim kurulu, 15 Temmuz'u mu bekliyordu. Üniversitelerde aslanlar gibi, yiğitçe mücadele eden rektörlerin hepsini ayakta alkışlıyorum. Fakat mücadele etmeyip, hâlâ işi uyutmak isteyen tüm rektörler de görevden alınmalıdır. Rektör yardımcıları, genel sekreterlikler gözden geçirilmelidir. Çağrımdır; YÖK'teki yöneticilere el çektirilmelidir. Kararlılıkla çalışan savcılarımızın, hakimlerimizin mücadelesine kimse çomak sokamaz" şeklinde konuştu.

"Her cuma akşamları 15 Temmuz şölenleri devam etmelidir"

"Her cuma akşamı, 15 Temmuz mücadelesini unutturmayacağımız şölenlere devam edelim" diyen Külünk, "Bu devleti millet korumuştur. Düşünebiliyor musunuz Şentepe'den MİT'in kapısına gelen ve günlerce sadece 2 saat uykuyla nöbet tutan adamlar, "bin 200, bin 100 lira" maaş kazanıyordu. "MİT'i koruyan bu insanlar devletin sahibi benim" dedi. İşte bu direnişi, bu mücadeleyi her cuma akşamları şölenlerle kutlayalım, unutturmayalım" dedi.

"Sokağın gücü, 15 günde 50 yıllık örgütün MR'ını çıkardı"

"Sayın Erdoğan olmasaydı, bazıları bu ülkenin meşruiyetini Kandilvanya'da arayacaktılar" diyen Külünk, bazılarının da geçmiş zamanda FETÖ elebaşının elini öpme yarışına girdiğini hatırlattı. "Israrla söylüyorum bu küresel güç merkezinin nihai hedefi, yegane gayesi, Türkiye'yi Erdoğansızlaştırmaktır ve tehlike de geçmiş değildir" diyen Külünk, "Ey, bu FETÖ / PDY operasyonlarını karartmak isteyenler, örtmek isteyenler; verilen mücadeleyi sulandırma gayretleri ile yaşananları içinden çıkılamaz bir hâle getirmek isteyenler, 50 yıllık tehdit 15 günde tasfiye edildi, size de sıra gelir, gelecektir. Sokağın gücü 15 günde örgütün MR'ını çıkardı" diye konuştu.

"Yerel güç merkezleri Erdoğan'ın şehit olmasını mı bekliyor"

"Yerel güç merkezleri bu örgütün üzerinden, bu halkın üzerinden, bu operasyonların üzerinden elini çeksin" diyen Metin Külünk, "Belediyeler ve il teşkilatları, Sayın Erdoğan'ın şehit edilmesini mi bekliyorsunuz bu örgütle uzlaştığınızı açıklamak için. Siz, Erdoğansızlaştırılmış bir Türkiye'de bu hain, alçak terör örgütü ile yaşamanın beklentisi içinde misiniz? Eğer bunların hevesindeyseniz bu millet size bunun için de müsaade etmeyecek ve bunun da mücadelesini verecektir. Daha ne bekliyorsunuz, ne bekliyorsunuz gereğini yapmak için? Adaletsizlik yok, zulüm yok, haksızlık yok ama hesap sorma var. Şimdi isim vermiyorum illeri ama halkımız isim de isterse çıkar konuşurum. Çürükleri, bozukları temizleyeceğiz, temizlenecek. Sokak istihbaratı her şeyi duyuyor, herkesin farkında, kim ne yapıyor, biliyorlar. Kimse kendini sakındığını, saklandığını düşünmesin. Hepsinin zamanı gelecektir" şeklinde konuştu.

Milletvekili Metin Külünk: “YÖK bugün kapatılmalıdır"”

Milletvekili Metin Külünk: “YÖK bugün kapatılmalıdır"”

Milletvekili Metin Külünk: “YÖK bugün kapatılmalıdır"”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber