Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Temmuz 2016 - 13:18 Yorum: 0

Milletvekili Metiner, Kahta’da halka hitap etti

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen demokrasi yürüyüşüne katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Dünyanın hiçbir ülkesinde bu aziz...

Milletvekili Metiner, Kahta’da halka hitap etti

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen demokrasi yürüyüşüne katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Dünyanın hiçbir ülkesinde bu aziz milletin yaptığını yapan bir ülke yoktur. Tankların üstüne çıkarak, helikopterlerden ölüm kusan darbecilere karşı imanını siper ederek kazanan bir başka millet yoktur" dedi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi yürüyüşü düzenleyerek darbe girişimine tepki gösterdi. Akedaş Kavşağı'ndan Kahta Eski Devlet Hastanesi'ne kadar yapılan yürüyüşe AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Kahta İlçe Müftüsü Metin Aykut, AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Cafer Demir, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Hüseyin Serdar Kayacan, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlen programda konuşan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içindeki bir grup azınlığın 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduğunu fakat aziz milletin bu hainlere meydanlarda darbe yaptığını söyledi.

Kahtalılar'ın bir iftihar tablosunu oluşturduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise, "Sizin bu görkeminiz karşısında söylenecek kelimenin çok fazla anlamı olmaz. Gecenin 3'ünde 25 bin Kahtalı bir iftihar tablosu oluşturdu. O videoyu izlediğimde hemşehriniz olmaktan binlerce kez gurur duydum. Bu gururu bize yaşattığınız için size binlerce kez teşekkür ediyorum. Siz reisinize, iradenize, kendi ülkenize, kendi bayrağınıza ve kendi değerlerinize sahip çıktınız. Ölümüne meydanlara çıktınız. Ne mutlu kendi bayrağına, kendi iradesine sahip çıkanlara. Biz İstanbul'da reisin havaalanına inmeden ve indiği saatlerde milletin üzerine yürüyen tankları ve milletin üzerine ölüm kusan helikopterleri gördük. Milletin üzerinden uçurtulan savaş uçaklarını gördük. Onlar üzerimizden uçan savaş uçakları ile tanklardan korkup kaçacağımızı sanıyordu. Ama bu millet korkmadı. Çıplak ellerimizle meydanlara döküldük. O tankları durdurduk. O tankların altına yattık. O tankların üstüne çıktık. O uçaklar ve tanklar ile helikopterler milletindi. Milletin silahlarını milletin üzerine sürenler asla bu ülkenin askerleri değillerdir. Onlar Pensilvanya'daki iblisin askerleriydiler. Bu millet Pensilvanya'daki iblisin askerlerini yendi. Bu millet dünya demokrasi tarihine altın harflerle ismini yazdı. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu aziz milletin yaptığını yapan bir ülke yoktur. Tankların üstüne çıkarak, helikopterlerden ölüm kusan darbecilere karşı imanını siper ederek kazanan bir başka millet yoktur. Vatan savunması için gönderdiğimiz o Mehmetlerimizi alçak emelleri doğrultusunda sokaklara sürdüler. Mehmetlerimizi kandırarak havaalanlarına sürdüler. Milletin meclisini F-16 savaş uçaklarıyla bombaladılar. Bize Yunan bile bunu yapmadı. Sabah namazlarını sokaklarda, meydanlarda kılan vatandaşlarımıza ölüm yağdırdılar. Bunlar milletin askeri olamaz. Bunlar TSK'da şerefli Türk ordusuna leke sürdüler. Bunlar hangi ülkenin leş yiyicileridirler. Biz o ülkeyi biliyoruz. Bütün dünya şunu bilsin ki Allah bizimle beraberdir. Milletimiz bizimle beraberdir. Allah ve millet bizimle beraber olduktan sonra yedi düvel gelse boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız" diye konuştu.

Milletvekili Metiner, Kahta’da halka hitap etti

Milletvekili Metiner, Kahta’da halka hitap etti

Milletvekili Metiner, Kahta’da halka hitap etti

Milletvekili Metiner, Kahta’da halka hitap etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber