Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı22:02 Başkentte sağanak etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur...
Siyaset 22 Kasım 2014 - 13:31 Yorum: 0

"Milletvekillerine komplo"ya karşı önlem aranıyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ile danışmanı arasında yaşanan olay, "milletvekillerine komplo kurulabileceği" endişesiyle önlem arayışlarını gündeme getirdi.

'Milletvekillerine komplo'ya karşı önlem aranıyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ile  danışmanı içinde yaşanan olay, 'milletvekillerine komplo kurulabileceği' endişesiyle tedbir arayışlarını gündeme getirdi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, milletvekilinin komplo ile karşı karşıya kaldığı bir durumun yaşandığını belirterek, 'Biri gidip milletvekilinin veya öteki bir insanın banka hesabına, adisyon numarasını bilmeden nakit yatırabilir. Bunun da bir iş karşılığında yatırıldığı ifadesini koyabilir. Milletvekillikleri anlık şekilde hesaplarını denetim edemiyor. Bu da hem milletvekilinin itibarını zedeleyecek, hoş olmayan durumların yaşanması sonucunu doğurabilir' dedi.

 Bu hallere karşı tedbir alınması  gerektiğini savunan Elitaş, konuyu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a ilettiğini anlatım etti. Babacan'ın banka yetkilileriyle görüşerek erken İkaz veya anında İkaz sistemiyle banka hesaplarındaki hareketleri, nakit giriş ve çıkışlarının şahıslara bildirilme yükümlüğü getirilip getirilemeyeceği meselesi için meslek yapılmasını istediğini aktaran Elitaş, şöyle konuştu:

'Milletvekilleri her an komployla karşı karşıya kalabilir. Milletvekillerinin hesaplarına nakit yatırılıp, 'iş takibi karşılığıdır' ifadesi konulabilir. Çünkü adisyon hareketlerini milletvekillinin her gün anında takip etmesi olasıdır değildir. Çoğu süre milletvekilleri banka hareketlerini danışmanları vasıtasıyla yapıyor, ekstreleri takip edemiyor. Milletvekilinin adına nakit yatırma komplo amaçlı olabilir. Komplo amaçlı yapılacak girişimleri önlemek için tedbirler alınması gerektiği kanaatindeyim. En son vakada böyle bir vaziyet hasıl olmuştur. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak, TBMM üyelerinin itibarlarının zedelenmemesi için aynı kredi kartlarında bulunduğu gibi, hesaplarında erken İkaz bildirim getirilerek Bankalar Birliği seri biçimde değerlendirip yaşama geçirmelidir. Bu bütün hesaplarla ilgilidir. Milletvekili özelinde bir şey yapmaya lazım yok. Konuyla ilgili umumi bir uygulama yaşama geçirilebilir. Hesabınızdan biri fena niyetle nakit çekebilir, nakit yatırabilir, sizin adınıza çek kopyalayıp, o çeki yazıp götürüp öteki birine ciro edip hesaptan çekebilir. Hesap hareketlerine maaş ekstreler yerine, adisyon hareketlerini aynı kredi kartlarında bulunduğu benzeri belirgin limitin üzerinde giriş çıkışlarda bankalar müşterilerine bildirme yoluna gitmelidir. Bu sahtekarlıkla mücadeleye ciddi yardım sağlayacak.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber