Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Mart 2017 - 10:38 Yorum: 0

Milli boksör Alman rakibine meydan okudu

Almanya'da kardeşi Alptuğ Öner ile Yunan ve Ermeni asıllı Alman boksörlerle karşılaşacak olan milli boksör Buğra Öner, evlerinde kurduğu spor salonunda...

Milli boksör Alman rakibine meydan okudu

Almanya'da kardeşi Alptuğ Öner ile Yunan ve Ermeni asıllı Alman boksörlerle karşılaşacak olan milli boksör Buğra Öner, evlerinde kurduğu spor salonunda hazırlıklarını sürdürüyor. Öner, "Türk'ün gücünü göstereceğiz" diyerek rakiplerine meydan okudu.

Geçtiğimiz 1 Aralık 2016 tarihinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu bacağından vurulan Avrasya ve Pasifik Altın Kemer sahibi Alptuğ Öner (27) ve saldırıda yara almadan kurtulan Gençler Dünya Şampiyonu Buğra Öner (26), olaydan sonra ringlere tekrar dönmek için hazırlık yapmaya başladı. Kardeşler saldırıdan sonra sponsor bulmakta sıkıntı yaşayınca, Buğra Öner evinin bir odasını spor salonuna çevirerek boks maçlarına burada hazırlanmaya başladı. Bu arada maç alan Öner kardeşlerin rakipleri ise Yunan ve Ermeni asıllı Alman vatandaşı iki boksör oldu.

Öner kardeşler 8 Nisan günü Almanya'da rakiplerini yenmek için ringe çıkacak. Bunun için Öner kardeşler gece-gündüz demeden hazırlıklarına devam ediyor.

Kardeşlerden Alptuğ Öner İstanbul'da hazırlıklarını sürdürürken Buğra Öner de karşılaşmaya Adana'daki evindeki spor salonunda hazırlanıyor.

8 Nisan'da Almanya'da maça çıkacaklarını belirten Buğra Öner, "Benim rakibim Ermeni asıllı Alman boksör, ağabeyimin ise Yunan asıllı Alman boksör. Biz maça çıkmayalı 6 ay oldu kondisyon olarak biraz zayıfız ama maça hazırlandık. Bu maçları da kazanıp güzel galibiyetlerle döneceğiz. Bu galibiyeti ülkemize ve milletimize armağan edeceğiz. Almanya'daki maç kademe yükseltme ve puan maçı. Fransa'da 19 Mayıs'ta ciddi bir maçımız var ona hazırlık maçı diyebiliriz. Allah'ın izniyle Fransa'da da Türk'ün gücünü göstereceğiz" dedi.

"En güzel cevabı ringde vereceğiz"

Türk siyasilerin Avrupa ülkelerine alınmamasına tepki gösteren Öner şöyle devam etti:

"Avrupa'da yaşanan sorunlar bize de yansıyabilir, biz de öyle bir durumda rakiplerimizi ülkemize davet ederiz ama ben bu uygulamayı sporculara yapacaklarını tahmin etmiyorum. Biz en güzel cevabı ringde vereceğiz."

5-6 aylık bir süreçte antrenmansız ve maçsız bir süre geçirdiklerini anlatan Öner, "Başımızdan bir olay geçmişti 3 ay önce, sakatlık dönemi geçirdik ve bu olaylardan dolayı karalama kampanyası başlatılmıştı bazı teşkilatlar tarafından. Bu da bizi sponsor anlamında etkiledi. Bizim yaptığımız sporda ancak sponsorlarla ilerleyebilirsin. Bizde de sponsor olmayınca geri kaldık. Kendi çabalarımızla evime böyle bir salon kurdum güzel de oldu. İmkanları el veriyorsa her sporcuya tavsiye ederim. Evlerinin bir bölümüne yapsınlar sürekli spor içerisinde oluyorlar, sabah kalkıyor spor gece yatıyor spor. Ben evimde hazırlandım bakalım bundan sonra Allah karşımıza ne çıkarırsa. Rakiplerimize buradan mesajım Türk'ün gücünü orada görecekler adeta bir Hunların oku gibi saplanmaya gideceğiz" şeklinde konuştu.

Alptuğ Öner ise yayınladığı videoda referandumda "evet" diyeceğini açıklayarak, "Vatanımın ve milletimin bölünmez bütünlüğü ve daha güçlü bir Türkiye için Avrupa'nın üzerimize oynadığı düşmanlığın en had safhaya çıktığı bu dönemlerde, biz Öner ailesi olarak devletimizin dün olduğu gibi bugün de yanında olacağız. Terörle beslenen her türlü grupların karşısında yer alarak referandumda "evet" diyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber