Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 Kolay morarma hemofili habercisi olabilir08:47 Mersin’in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı08:43 Van’ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor08:40 Havran Millet Bahçesi piknikçilerin yeni gözdesi08:11 Bakan Yerlikaya: “İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan u...08:05 İstanbul’da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmı...04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü
Siyaset 16 Eylül 2014 - 20:13 Yorum: 0

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de:

"Doğrusu ben de bu kadar yıldır Hasan Polatkan (27 Mayıs darbesi sonrasında idam edilen dönemin Maliye Bakanı) için böyle bir toplantı düzenlenmediğini içim burkularak öğrendim. Bu, biz Eskişehirlilerin vefasızlığından ziyade bu memlekette yıllarca nasıl

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de:

ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Doğrusu ben de bu kadar yıldır Hasan Polatkan için böyle bir toplantı düzenlenmediğini içim burkularak öğrendim. Bu, biz Eskişehirlilerin vefasızlığından ziyade bu memlekette yıllarca nasıl bir korku atmosferi, nasıl bir ön yargı atmosferinin oluşturulduğunun bir göstergesi olabilir" dedi.

Bakan Avcı, çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Eskişehir'de Sivrihisar Eğitim Vakfı tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 27 Mayıs darbesi sonrasında idam edilen dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı anma etkinliğine katıldı.

Buradaki etkinlikte konuşan Sivrihisar Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Nevzat Önder, 53 yıldır Hasan Polatkan ile ilgili anma etkinliğinin yapılmadığını belirterek, kent için önemli bir değere sahip çıkmak için söz konusu programı düzenlediklerini bildirdi.

Bunu bir başlangıç olarak kabul ettiklerini anlatan Önder, "Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi içinde bir havaalanı var. Bildiğim kadarıyla ismi yok. Sayın Bakanımız ve sayın Rektörümüz böyle anlamlı bir günde uygun görürlerse bu havaalanının ismini 'Hasan Polatkan Havaalanı' olarak gerçekleştirirlerse önemli bir hizmet yapmış olurlar diye düşünüyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da konuşmasına Hasan Polatkan, merhum Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve eski başbakanlardan Adnan Menderes'i anarak başladı.

Böyle bir vefa toplantısı gerçekleştirdikleri için Sivrihisar Eğitim Vakfı yöneticilerine teşekkür eden Avcı, şöyle konuştu:

"Doğrusu ben de bu kadar yıldır Hasan Polatkan için böyle bir toplantı düzenlenmediğini içim burkularak öğrendim. Bu, biz Eskişehirlilerin vefasızlığından ziyade bu memlekette yıllarca nasıl bir korku atmosferi, nasıl bir ön yargı atmosferinin oluşturulduğunun bir göstergesi olabilir. Ama inşallah bundan sonra bu vefa borcumuzu hem böyle toplantılarla hem de Nevzat Bey'in önerdiği jestlerle telafi etmeye çalışıyoruz. Eskişehir'in hafızasının, Eskişehir'in gençlerimizin ve memleket demokrasisinin buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bugün burada çok farklı siyasi partilerden temsilcilerin olması bu demokrasi bilincinin kökleşmiş olduğunun bir nişanesidir. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bütün şehitlerimize, Allah'tan rahmet diliyorum."

Konuşmasının ardından yerine geçmek için ilerleyen Bakan Avcı, Nevzat Önder'in talebine ithafen "Mikrofona gerek yok. Rektör Bey beni duyar, anlaştık zannediyorum" dedi.

Bunun üzerine Sivrihisar Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Nevzat Önder de "Hasan Polatkan Havaalanı olarak tescil edileceğinin sözünü almış olduk, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Programa Hasan Polatkan'ın kızı Nilgün Atlı da telefonla katılarak, anma etkinliğini düzenleyenlere teşekkür etti.

Etkinlik, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu'nun Hasan Polatkan'ı anlatan konferansıyla sona erdi.

Törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündogan, ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen, AK Parti İl Başktanı Dündar Ünlü, Demokrat Parti İl Başkanı Emre Demir, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Ulupınar'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber