Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Ocak 2015 - 20:53 Yorum: 0

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de

Bakan Avcı : "Özellikle servis şoförlerimizin eğitimi ve eğitimde verilen bilgilere uygun davranmaları çok büyük önem taşıyor çünkü can taşıyorlar, bu çocuklar onlara emanet"

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de

ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine servis sürücülerine eğitim verilmesiyle ilgili genelge gönderdiklerini belirterek, "Özellikle servis şoförlerimizin eğitimi ve eğitimde verilen bilgilere uygun davranmaları çok büyük önem taşıyor çünkü can taşıyorlar, bu çocuklar onlara emanet" dedi.

Bakan Avcı, Beylikova Halk Eğitim Merkezi'nde taşımalı sistemdeki servis sürücüleri için verilen seminere katıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüklerine 19 Ocak'ta taşımalı sistemdeki servis sürücüleriyle ilgili genelge gönderdiklerini söyleyen Avcı, "Servis şoförlerimizin özellikle indirme ve bindirme konularında tekrar eğitime alınmaları için genelge gönderdik" diye konuştu.

Öğrencilerin servis araçlarından inerken ve araçlara binerken üzücü vakaların yaşandığını aktaran Avcı, şunları kaydetti: 

"Biliyorsunuz, siz de gazetelerden takip ediyorsunuz, özellikle servis şoförlerimizin eğitimi ve eğitimde verilen bilgilere uygun davranmaları çok büyük önem taşıyor çünkü can taşıyorlar, bu çocuklar onlara emanet. Onun için özellikle indirme ve bindirmelerle ilgili kısımda 'çocuğu aile veya sorumlu kişiye teslim etmeden hareket etmemek' gibi kuralları bir kere daha arkadaşlar zaten biliyor ama zaman zaman bunların tekrar tekrar hatırlatılması eğitimlerin yapılması gerekiyor. Araçların teknik güvenlikleri konusunda hepsinin bir daha servisleri eden geçirilmeleri gerekiyor." 

Avcı, servis şoförlerinin trafikte daha sık denetlenmesi gerektiğini de vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber