Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Haziran 2016 - 09:28 Yorum: 0

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Eğitimde Fırsat Eşitliğini Sağladık"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Van'ın Erciş ilçesinde, Muş'un Varto ilçesinde, Ağrı'nın Diyadin, Şırnak'ın İdil ilçesinde, Tunceli'nin Çemişkezek...

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: 'Eğitimde Fırsat Eşitliğini Sağladık'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Van'ın Erciş ilçesinde, Muş'un Varto ilçesinde, Ağrı'nın Diyadin, Şırnak'ın İdil ilçesinde, Tunceli'nin Çemişkezek ve Sivas'ın Kangal ilçesinde 120 sorunun 120'si de yapılmışsa demek ki fırsat eşitliğini sağladık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen sahur programında esnafla bir araya geldi. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve çok sayıda esnaf katıldı.

Esnaflara hitap eden Bakan Yılmaz, "Duanızla, desteğinizle birlikte Türkiye'yi daha güzel, daha iyi yapmak için çalışıyoruz. Bunu canı gönülden inanarak söylüyorum. Muhakkak ki her şeyi yapmadık, her problemi çözmedik. Türkiye zor bir dönemden de geçiyor. Ama şundan eminim ki Türkiye geçmişle kıyaslanamayacak derecede her alanda çok daha iyi, çok daha güçlü. İşte muhtemeldir ki bu güç başkalarını rahatsız ediyor da, Türkiye'yi adeta kendi problemleriyle uğraşır hale getirmek için adeta 7 düvel yerli işbirlikçileri maşalarını kullanarak bizim enerjimizi boşa harcatmak istiyorlar. Ama bu milletin birliği, beraberliği ve ferasetiyle bu zor günleri hep beraber aşacağız" dedi.

"HER 3 ÖĞRETMENDEN 2'Sİ BİZİM DÖNEMİMİZDE ATANDI"

Eğitimde reformlar yapıldığını belirten Bakan Yılmaz, "Eğitim ve sağlık öyle bir şey ki ne kadar yaparsanız yapın mutlaka yeni bir şeyler ister. Dolayısıyla eğitimde ve sağlıkta "Yaptım yüzde yüz reform oldu. Bundan sonra hiçbir şey gerekmez. Tren rayında" diyebilmek mümkün değil. Sadece biz değil. Bakın Norveç, Japonya, Finlandiya, Amerika eğitim reformunu konuşur. Dünyanın lideri olan ülkeler eğitim reformunu konuşurken Türkiye'nin eğitim reformunu konuşmaması mümkün mü? Mümkün değil. Dolayısıyla Türkiye'de de eğimde yapılanlar çok fazla ama yine de yapılması gerekenler var. Beklentiler çok fazla. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde de bu beklentileri karşılayacağız. Bugün gördüğünüz her 3 öğretmenden 2'si bizim dönemimizde atandı. Eğitimin temel ayağı altyapı olacak, müfredat olacak, öğretmen olacak. Çünkü öğretmen olmayınca eğitim olmaz. Öğretmen olmayınca müfredata ne yazarsan yaz öğrenciye aktarımı mümkün olmaz. Dolayısıyla öğretmen atamasıyla çok büyük bir şey yapıldı." diye konuştu.

"OKULUMUZUN SINIFLARINI BİLGİ OTOYOLLARIYLA BAĞLADIK"

Eğitimde fırsat eşitliğin sağlandığını, 950 bin noktada bulunan okulların sınıflarını bilgi otoyoluyla bağlandığını aktaran Bakan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer öğretmenimiz ve öğrencimiz meraklı olursa, gayretli olursa, istediği bilgiye ulaşabilir. Bilgiye ulaşacak bilgi, otoyollarında? Fırsat eşitliğini sağlayabilmek için. En son bir TEOG sınavı yapıldı. Yaklaşık 980 gibi öğrenci 120 sorunun 120'sini de yaptı. Birinciler nereden çıktı. Van'ın Erciş ilçesinden çıktı. İl merkezlerini söylemiyorum. Van'ın Erciş ilçesinde, Muş'un Varto ilçesinde, Ağrı'nın Diyadin, Şırnak'ın İdil ilçesinde, Tunceli'nin Çemişkezek ve Sivas'ın Kangal ilçesinde 120 sorunun 120'si de yapılmışsa demek ki fırsat eşitliğini sağladık. Bazıları bunların istisna olduğunu söylüyor. Eğer bir tane olsaydı istisna olurdu. Muş'un Varto ilçesindeki Ezgi kızımıza bakın. Mezrada yaşıyor. Taşımalı eğitimle köyden alıp okula getiriyoruz. Ve hiçbir özel kursa da gitmemiştir. Devletin vermiş olduğu desteklerle 120 sorunun 120'sini de yaptım diyor. Fırsat eşitliğini sağladık mı? Hamdolsun sağladık. Ama istiyoruz ki bunu daha da çok artıralım. Dolayısıyla Türkiye'nin de Sivas'ın da eğitimde önü açıktır. Yarına umutla bakabiliriz. Çünkü eğitimdir bizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak, eğitimdir bizi yoksulluktan kurtaracak, eğitimdir bizi terörden kurtaracak. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönem içerisinde hem Türkiye'nin eğitim problemini çözeceğiz. Hem de Sivas'ın eğitim kalitesini artıracağız. Ama bunu hep birlikte yapacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber