Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 20 Nisan 2014 - 15:58 Yorum: 0

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Yelkenci:

"Trafik kazalarında en büyük sebep sürücü hataları. Amacımız ölümlü trafik kazalarını azaltmak. Sürücü hatalarını minimize ettiğimiz zaman trafik kazalarını da azaltmış olacağız"

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Yelkenci:

ANTALYA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, "Trafik kazalarında en büyük sebep sürücü hataları. Amacımız ölümlü trafik kazalarını azaltmak. Sürücü hatalarını minimize ettiğimiz zaman trafik kazalarını da azaltmış olacağız" dedi.

Kemer Mirada Del Mar Otel'de düzenlenen "Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Semineri"nde AA muhabirine açıklama yapan Yelkenci, Türkiye'de motorlu taşıt sürücü eğitimiyle ilgili bazı sorunlar olduğunu, bunu genel müdürlüklerinin yaptığı düzenlemelerle çözmeye çalıştıkların söyledi.

Türkiye'deki direksiyon ve teorik sınavlardaki oranların Avrupa Birliği'nin tersine olduğunu ifade eden Yelkenci, "Uygulama ve direksiyon sınavlarındaki başarının çok yüksek olması, bir sorun olduğunu gösteriyordu. Bunu da dikkate alarak Avrupa Birliği'ndeki oranlarla ters olmasından dolayı yönetmelikte düzenleme yapıldı" diye konuştu.

Genel müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Yelkenci, "Hem sürücü kursları hem de iş makine ilgili modüller oluşturuldu. Direksiyon sınavı yönergesi değiştirildi. Başbakanlığın aldığı kararla parmak izi alımı zorunluluğu getirildi. Yakın zamanda Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi eğitim pistleri yerine simülatör uygulamasına geçilecek" diye konuştu.  

Yelkenci, seminerin ülke genelindeki il milli eğitim müdürlüğü personeline verildiğini ifade ederek, seminerde eksikliklerin ve hataların görüldüğünü dile getirdi. Yelkenci, seminerde modüllerin nasıl kullanılacağı, yönetmelikleri ve sorunların nasıl çözüleceğini eğitimcilerle paylaştıklarını anlattı.

İlk çalışmaları geçen hafta İstanbul'da yaptıklarını, önümüzdeki dönemde de farklı illerinde devam edeceklerini bildiren Yelkenci, şunları kaydetti:

"Trafik kazalarında en büyük sebep sürücü hataları. Amacımız ölümlü trafik kazalarını azaltmak. Sürücü hatalarını minimize ettiğimiz zaman trafik kazalarını da azaltmış olacağız. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığından aldığım bilgiye göre, trafik kazalarında giderek azalan bir ivme var ama bunun hızlanması lazım. Bütün çabamız bu yöndedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber