Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 18 Aralık 2014 - 11:33 Yorum: 0

Milli halterci Elvan'ın hedefi 2016 Olimpiyatları

Resul Elvan:

Milli halterci Elvan'ın hedefi 2016 Olimpiyatları

SAKARYA (AA) - İBRAHİM YOZOĞLU - Milli halterci Resul Elvan, 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarı için iki yıldan beri çalıştığını belirterek,  "Hedefim, 2016 Olimpiyatları'nda kürsünün en üst basamağında yer almak ve ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek" dedi.

Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haltere iki yıl ara verdikten sonra kasımda Kazakistan'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda grupta dördüncü olduğunu söyledi. 

Tayland'ın "Chiang Mai" kentinde düzenlenen Dünya Üniversiteler Halter Şampiyonası'nda 105 kilogramda yarıştığını anlatan Elvan, koparmada 161 kilogramla üçüncü, silkmede 202 ve toplamda 363 kilogramla birinci olarak turnuvayı 2 altın ve bir bronz madalyayla tamamladığını hatırlattı.

Elvan, "Bu başarımız olimpiyatta ülkemize puan getirdi. Halterde verdiğimiz iki yıllık ara bizi çok etkiledi. Zor günler geçirdik, maddi manevi çok sıkıntı yaşadık. Antrenman yapamadık, kimse destek çıkmadı. İki yıl boyunca sahipsiz kaldık" şeklinde konuştu. 

- Aldığı madalyalarla moral buldu

Dünya Halter Şampiyonası ve Dünya Üniversiteler Halter Şampiyonası'nda kazandığı madalyaların moral verdiğini dile getiren Elvan, "Önümüzde Avrupa, ardından da Dünya Şampiyonası var. Şampiyonalarda güzel derece yapıp madalya hedefliyorum. Asıl hedefim, 2016 Olimpiyatları'nda kürsünün en üst basamağında yer almak ve ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek" ifadesini kullandı.

Turnuvalardaki başarısını disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu aktaran Elvan, yüksek hedefler belirlemesi nedeniyle antrenmanlarını arttırdığını anlattı.

Elvan, şunları kaydetti:

"Artık önceki gibi çalışmıyoruz. Daha uzun kamplar yapıyoruz, daha ciddi hazırlanıyoruz, daha yoğun antrenman yapıyoruz. İki yıl sonraki olimpiyatlarda başarılı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi çerçevesinde Gaziantep'te antrenmanlara başlayacağız. İki yıl boyunca antrenmanlara ara vermeden orada hazırlık yapacağız. Arada başka illerde kamplara gireceğiz ancak kamptan hemen sonra tekrar Gaziantep'e döneceğiz." 

Teknik heyet ve diğer halterci arkadaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Elvan, Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Yılmaz gözetiminde programlı şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber