Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:39 Mersin’de yasa dışı bahis operasyonu: 5 gözaltı08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı
Yerel 24 Ağustos 2016 - 10:58 Yorum: 0

Milli irade kahramanları 15 Temmuz zaferini anlattı

Keçiören Belediyesi tarafından 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatmak amacıyla "Millet Kazandı, Millet Anlatıyor" programı ile "Tanıkların Dilinden Milli...

Milli irade kahramanları 15 Temmuz zaferini anlattı

Keçiören Belediyesi tarafından 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatmak amacıyla "Millet Kazandı, Millet Anlatıyor" programı ile "Tanıkların Dilinden Milli İrade Zaferi" paneli organize edildi. Darbe gecesi şehit olanların yakınları, gaziler ve gazeteciler 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatırken, düzenlenen programlar ile de o geceye yeniden ışık tutuldu.

Kalaba Kent Meydanında düzenlenen ve kahramanlık destanı yazan Keçiörenli şehitlerin yakınları ile gazilerin yanı sıra, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, Salim Gönen, gazeteciler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, şehitler için okunan Sela ve Kur'an Kerim Tilaveti ile başladı. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında şehit düşen Keçiörenli 27 şehidin adları tek tek okunurken, alanda bulunan vatandaşlar hep birlikte "burada" diye bağırarak temsili yoklamaya katıldılar.

Tanıklar o gece yaşananları anlattı

15 Temmuz darbe gecesi yaşananlar, Kızılay ve Külliye'deki milli irade nöbetleri ve Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitler Yürüyüşü ile ilgili görüntüler sinevizyonla ekrana yansıtılırken, alana kurulan 15 Temmuz Milli İrade Kürsüsünde Genelkurmay'daki ilk şehit Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın'ın eşi Şahnaz Aydın o geceyi "15 Temmuz'dan önce sadece bir eştim, o gece şehadet şerbetini içen eşim beni şehit eşi olarak taçlandırdı. Türkiye'nin ilk şehidi olan eşim o gece silahıyla hainlere karşı mücadele verirken önce bacağından vuruluyor ancak vatan için, bayrak için mücadeleye devam ederek şehit düşüyor" dedi.

Birlik ve beraberlik mesajı verildi

Şehit Volkan Pilavcı'nın eşi Ümmügülsüm Pilavcı, "Uyuma Ankara uyursan bir daha uyanamazsın" diyerek sokağa çıkan eşimi Külliye'de şehit ettiler. Ailemden de 3 gazi var, vatan, millet, namus duygusuyla yaşadık, ne mutlu ki şehit ailesiyiz" ifadelerini kullandı. Genelkurmay'ın önünde şehit olan Mustafa Avcu'nun babası Güneydoğu Gazisi Ayhan Avcu ise duygularını "Ülkem adına gururluyum, o gece yaşananları 100 yıl sonra bu millet daha iyi anlayacak. Oğlum cihat meydanını boş bırakmayan bir mücahitti" diye dile getirdikten sonra alandakilere "bir olun, parçalanmayın" diye seslendi.

Emniyetin önünde tanktan açılan ateşle yaralanan 69 yaşındaki Gazi Hüseyin Akça o gece Çanakkale ruhuyla mücadele ettiklerinin altını çizdi.

"Bombalara rağmen meclisi açık tuttuk"

Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Zilan ve Kanal A Program Yapımcısı Mehmet Toprak'ın moderatörlüğünde "Tanıkların Dilinden Milli İrade Zaferi" Panelinde ilk sözü alan AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, 15 Temmuz gecesine kadar 15 darbe gören Ankara'nın o gece darbeyi yenen başkent ünvanını kazandığının altını çizerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

"O gece Meclis İdare Amiri olarak Meclis Başkanımız İsmail Kahraman'ı aradım. Meclisi açık tutmalı ve Genel Kurulu çalıştırmalıyız dedim. O zaten ben Meclisteyim cevabını verdi, Genel Kurulu açtığımızda 22 AK Partili vekil vardı, canlı yayına 3G ile bağlanarak Meclisi açık tutacağımızı söyledik. CHP ve MHP Grup başkanvekilleri de geldiler, sayımız 50 oldu ve 3 partinin grup başkanvekilleri o gece bir konuşma yaptı."

Ülke, liderine sahip çıktı

Üzerlerine bombalar yağdığını ifade eden Gündoğdu, bombalardan birinin Başbakan Binali Yıldırım'ın Grup Odasına, diğerinin Meclisin çatısına ve üçüncüsünün de bahçeye isabet ettiğini söyledi. Gündoğdu, "Bu millet Menderes, Özal, Erbakan ve Yazıcıoğlu'na yeterince sahip çıkamamanın üzüntüsünü yaşadı, bu nedenle dünya liderine sahip çıkarak tarihe bu millete darbe yapılamaz notunu düştü." dedi. Ahmet Gündoğdu ayrıca "Allah, bayrak, vatan adına ölenler şehittir, demokrasi ise yönetim şeklidir. Darbeciler zorla gelir ve gitmez, demokrasilerde halk seçer, halk indirir" sözleriyle kavramların yarıştırılmamasının da altını çizdi. Gündoğdu PKK, DAİŞ ve FETÖ terörüne karşı bir olunarak üst aklın yönettiği terör örgütlerinin oyunlarının bozulacağını vurguladı.

En fazla şehit veren ilçe Keçiören

Darbe kalkışmasını o gece ilk olarak eşinin telefonuyla öğrendiğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak 15 Temmuzu şöyle anlattı:

"Belediyemizin teyakkuz halinde olması, ışıkların açık tutulması ve iş makinalarımızın hazırlanması talimatlarını verdim. Personelimizi SMS ile anında Belediyeye çağırdık ve aynı şekilde sosyal medya hesaplarımızdan da duyurular yaptık. Bu ihanet millete, vatana ve milletin iradesine yapılmış bir ihanettir dedik, tekbirler ve Türk bayraklarımız eşliğinde Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından darbe kalkışmasına karşı harekete geçtik. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün darbecilerin saldırısına uğradığı haberini aldık. Belediyeye ait 150'ye yakın araçla Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne doğru yola çıktık. Biz gittiğimizde hainler Emniyetin içine girmişlerdi. Hemen organize olarak yolu kapattık ve çıkmalarını engelledik. Halkın kalabalığı içerde darbecilere karşı mücadele veren polisimize büyük moral oldu ve darbeciler kaçamadı. Emniyet Güçlerimiz durumu kontrol altına alıp, olaya hakim olduktan sonra Beştepe Külliyesinde çatışma olduğu haberi üzerine tüm vatandaşlarımız ve iş makinalarımızla Külliye'ye doğru hareket ettik. Sabah 08.00'e kadar Külliye'de nöbet tuttuk ve darbe kalkışmasının püskürtüldüğünden emin olduktan sonra oradan ayrılabildik. O gece yürüyerek 11 km mesafe yol kat ettik."

Şehitlerin isimleri parklara ve anıtlara verilecek

Ankara'nın o gece 160 şehit verdiğini, her noktada mücadele eden Keçiören'in ise en fazla şehit veren ilçe olduğunu belirten Başkan Ak, her şehidin adının bir parka verileceğini ve Keçiören'in girişine şehitlerin isimleri ve fotoğraflarının yer aldığı bir anıtın yapılacağını duyurdu. Şehit olanların yaş ortalamasının 34 olduğunun altını özellikle çizen Ak, "Çanakkale'deki 15'liler gibi büyük bir kahramanlık sergilediler" ifadelerini kullandı.

Tehlikenin geçmediğini vurgulayan Ak, "Kuklacı tek, kuklalar farklı. Her kesimden, her düşünceden insanlar o gece canlarını ortaya koydular, biz de tetikte ve uyanık olup birlik ve beraberliğimizi bozmayalım" mesajını verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber