Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 12 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Milli jimnastikçi, üst üste aldığı şampiyonluklarla hedef büyüttü

Samsun'un jimnastikteki ilk milli sporcusu 18 yaşındaki Elif Kurudere, son üç yılda elde ettiği Türkiye şampiyonluklarıyla hedef büyüttü

Milli jimnastikçi, üst üste aldığı şampiyonluklarla hedef büyüttü

SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'un jimnastikteki ilk milli sporcusu 18 yaşındaki Elif Kurudere, son üç yılda aldığı Türkiye şampiyonluklarıyla hedef büyüterek olimpiyat madalyasına ulaşmak istiyor.

AA muhabirine jimnastik sporu ile tanışma sürecini anlatan Kurudere, hareketli geçen çocukluk döneminde ailesi tarafından "enerjisini atması" için atletizm sporu ile tanıştırıldığını söyledi. Antrenörlerin yönlendirmesiyle jimnastik dalında çalışmalar yaptığını ifade eden Kurudere, 12 yıldır yürüttüğü verimli çalışmanın sonuçlarını almaya başladığını dile getirdi.

Jimnastikte katıldığı şampiyonalarda çeşitli madalyalar kazandığını ve başarılı çalışmalarını son üç yıldır Türkiye şampiyonluğu ile taçlandırdığını vurgulayan Kurudere, artık hedefinin uluslararası başarı kazanmak olduğuna değindi.

Hedefinin her milli sporcu gibi olimpiyatlara katılmak olduğunu anlatan Kurudere, "Hedeflerime basamak basamak ulaşmak istiyorum. Şimdiki hedefim sırasıyla Avrupa ve dünya şampiyonluğuna, ardından da olimpiyat madalyasına uzanmak" dedi.

- Antrenör Keskür: "Hedefini azmiyle yakalayabilir"

Başarılı sporcunun antrenörü Rıfat Çağdaş Keskür ise Elif ile jimnastik sporuna 2003 yılında başladıklarını belirtti. 

 Elif'in yetenekli bir sporcu olduğunu aktaran Keskür, "Elif son üç yılda üç Türkiye şampiyonluğu elde etti. Yetenekli ve başarılı bir sporcu. Çok çalışarak sırasıyla  Avrupa ve dünya, ardından olimpiyat madalyası elde edecek. Hedefini azimli çalışma stratejisiyle yakalayabilir" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber