Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

Milli Nükleer Radyasyon Dedektörünü polis ilk kez TEM’de kullandı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Nükleer Radyasyon Dedektörleri ve Uygulama Merkezinde (NÜRDAM) üretilen "Milli Nükleer Radyasyon...

Milli Nükleer Radyasyon Dedektörünü polis ilk kez TEM’de kullandı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Nükleer Radyasyon Dedektörleri ve Uygulama Merkezinde (NÜRDAM) üretilen "Milli Nükleer Radyasyon Dedektörü" ilk kez TEM Otoyolu'nda kullanıldı. Polis ekiplerinin yaptığı uygulamada kullanılan dedektörle araçlar didik didik arandı.

Bolu'da TEM Otoyolu Batı Gişeleri'nde polis ekiplerinin kurduğu uygulama noktasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Nükleer Radyasyon Dedektörleri ve Uygulama Merkezi'nde (NÜRDAM) üretilen "Milli Nükleer Radyasyon Dedektörü" ilk kez kullanıldı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin katıldığı uygulamada durdurulan araçlar radyasyon cihazının eğitimini alan polisler tarafından tarandı. Araçlarının küçük bir cihazla arandığını gören araç sürücüleri şaşkınlıklarını gizleyemezken daha sonra radyasyon tehlikesine karşı araçlarının tarandığını öğrenince uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.

NÜRDAM tarafından Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne 20 adet "Milli Nükleer Radyasyon Dedektörü" verildiği öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber