Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 12:48 Yorum: 0

Milli okçu Aleyna Akçınar, 2017 Milli Takım aday kadrosunda

Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü milli sporcusu Aleyna Akçınar, 2017 büyükler Milli Takım aday kadrosunda yer almayı başardı.

Milli okçu Aleyna Akçınar, 2017 Milli Takım aday kadrosunda

Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü milli sporcusu Aleyna Akçınar, 2017 büyükler Milli Takım aday kadrosunda yer almayı başardı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı ve İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin 7-9 Ekim 2016 tarihinde ortaklaşa düzenlediği Türkiye Kupası final yarışmaları, Türkiye'nin her kategorisinde aralarında en iyi 8 sporcunun bulunduğu 32 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmalarda Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü sporcularından Aleyna Akçınar, Mersin'i temsil etti. Final atışlarına kadar başarılı bir şekilde yarışmayı sürdüren Aleyna Akçınar, atışların sonucunda Makaralı Yay Büyük Bayanlar kategorisinde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Türkiye sıralaması yarışmalarının 3 ayağında da ilk üçte yer almayı başaran Aleyna Akçınar, Mersin'e 3 kez Türkiye ikinciliği ve bir kez de takım ikinciliği getirerek büyük bir başarıya imza attı. Bu sonuçlarla Aleyna Akçınar, 2017 büyükler Milli Takım Aday kadrosunda yer almayı başardı.

İzmir'deki yarışmanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü Başkanı ve sporcunun Antrenörü Aytekin Ataş, "Son bir yıldır bu yarışmalara odaklanmıştık. Aleyna Türkiye sıralama yarışmalarının 3 ayağında ilk üçte yer almayı başararak, ilimize 3 kez Türkiye ikinciliği ve bir kez de takım ikinciliği getirerek büyük başarıya imza atarak 2017 büyükler Milli Takım aday kadrosunda yer almayı başardı. Hedefimiz 2017 yılında Aleyna'nın ülkemizi uluslar arası arenada başarı ile temsil etmesidir. Bunu başaracağına yürekten inanıyorum" dedi.

Kendilerine katkıda bulunan herkese teşekkür eden Ataş, Mersin'e standartlara uygun okçuluğa özel bir tesisin yapımı konusunda hala bir eksikliğin bulunduğu ifade etti. Bu eksikliğin bir an önce giderilmesi konusunda yetkili mercilerden yardım beklediğini vurgulayan Ataş, "Çünkü Mersin'de nice Aleynalar mevcut ancak imkanlarımızın kısıtlı olması nedeniyle daha fazla öğrenciye yönelemiyoruz. Umuyorum ki yetkili kişiler sesimizi duyacaklardır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber