Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 24 Haziran 2016 - 14:18 Yorum: 0

Milli Piyango İdaresinden Kazı Kazan Dolandırıcılığına Soruşturma

İzmir'in Konak ilçesinde, iddiaya göre kazı kazandan 100 bin Lira kazanan Üzeir İblik, bayi görevlisi tarafından "Bunlara 100 TL'den fazla ikramiye çıkmaz"...

Milli Piyango İdaresinden Kazı Kazan Dolandırıcılığına Soruşturma

İzmir'in Konak ilçesinde, iddiaya göre kazı kazandan 100 bin Lira kazanan Üzeir İblik, bayi görevlisi tarafından "Bunlara 100 TL'den fazla ikramiye çıkmaz" denilerek dolandırılmasından sonra durumu yargıya taşıdı. Milli Piyango İdaresi de olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

Alsancak semtinde 59 yaşındaki Üzeir İblik, bir bayide kazı kazan oynadı. Oyun sırasında İblik 100 bin Lira ikramiye kazandı. Kuponu bayiye gösteren İblik, parasını istedi. İddiaya göre, bayi görevlileri ise "Bunlara 100 TL'den fazla ikramiye çıkmaz" diyerek yaşlı adama 100 TL vererek gönderdi. 100 lirayı alan Üzeir İblik, daha sonra ise durumdan şüphelenerek Buca Şirinyer'deki bir başka bayiye giderek durumu anlattı. Üzeir İblik buradan edindiği bilgilerle dolandırıldığını anladı. Neye uğradığını şaşıran İblik, hemen kazı kazan oynadığı bayiye tekrar gitti. İblik, 100 TL'yi iade edip ikramiye çıkan kazı kazan kuponunu bayiden yeniden almak istedi. Bayi görevlisi ise kuponu yırttığını söyledi. Bunun üzerine yaşlı adam yırttık olan kuponu görmekte ısrar etti. Yanıt alamayan İblik, hemen durumu polise bildirdi. Polisler ihbar üzerine geldiklerinde de bayi yetkilisi, İblik'e verdiği 100 TL'yi de inkar etti. Bunun üzerine İblik, bayi görevlisinden şikayetçi olunca H.A. ifadeleri alınmak üzere karakola ifade verdi.

RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Yaşadığı olaydan sonra büyük şok yaşayan evli ve 4 çocuk babası Üzeir İblik, Avukatı Mutlu Çakır aracılığıyla konuyu savcılığa taşıdı. Ara sıra şans oyunu oynadığını söyleyen Üzeir İblik, "O gün diş hastanesinden çıktım. Metroya binmeden önce, Milli Piyango'nun bayiliğini yapan büfeyi gördüm. Daha önce oynadığım Milli Piyango'dan son 2 rakamına göre 20 Lira kazanmıştım. O gece rüyamda da bana bir şeyler çıkacağını görmüştüm. 2 tane çeyrek bilet aldım. Kalan 5 Lira'ya da tanesi bir Lira'dan 5 tane kazı kazan oynadım. İlk kazdığım kağıttan 3 tane ardı ardına 100 bin lira çıktı. Büfeciye gösterdim, "büyük ikramiye kazandım" diye. O da görünce panikledi. Bana, "büyük ikramiye 100 Lira" dedi. Bende eski parayla karıştırdım, büfecinin verdiği 100 Lira'yı aldım. Torbalı'daki eve giderken bir şeylerden şüphelendim. Şirinyer'de indim, bir bayiye sordum, "büyük ikramiye kaç lira" diye. Onlarda bana 100 bin lira deyince geri döndüm kazı kazanı aldığım yere. Ama büfeci inkar etti. Şimdi hakkımı yargı yoluyla arayacağım" dedi.

AVUKAT MUTLU ÇAKIR: "SERİ NUMARASINDAN BÜYÜK İKRAMİYE BELLİ'

Üzeir İblik'in avukatı Mutlu Çakır ise, "Konuyu dinlediğim zaman işin içinde bazı terslikler olduğunu gördüm. Ve biz konuyu hemen yargıya taşıdık. Ayrıca Milli Piyango İdaresi'ne de idari soruşturma yapılması ve durumun aydınlığa kavuşması için başvuruda bulunduk. Bu başvuru neticesinde idari soruşturma başlatıldı. Bu kazı kazan kartlarının üzerinde bir seri numarası var. Bu seri numarasından 100 bin Liralık ikramiyenin bir şekilde tespit edileceğini ve müvekkilimin mağduriyetinin giderileceğini ümit ediyorum. Kazı kazanla ilgili, 100 bin Liralık ikramiyenin Türkiye'nin herhangi bir yerinden ödenmemesi için tedbir konulması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptık. Kazı kazan oyunlarında 100 bin Lira büyük ikramiye ve o serinin içinde tek olan ikramiye. Eğer bu basılan serilerin içerisinde herhangi bir kişi almamışsa yada almak için başvurduğunda arada kaynayacak bir ikramiye değil bu. Bu noktada Milli Piyango İdaresi'nin yönlendirmesi ile müvekkilim aynı bayiden tekrar kazı kazan kartı alıp serilerin tespit edilmesi için ilgili idariye bildirildi. Onlar da bir soruşturma yapıyor. Eğer herhangi biri müvekkilimin seri numarasındaki bilet ile büyük ikramiye almaya kalkarsa bu belirlenecek" dedi.

Öte yandan Üzeri İblik'in 100 bin Lira büyük ikramiyesini haksız yolla aldığı ileri sürülen bayi H.A.'nın, aynı yöntemle daha önce de birkaç kişiyi dolandırdığı iddia edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber