Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Haziran 2016 - 13:48 Yorum: 0

Milli Savunma Bakanı Işık Mardin’de

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin'de, "Terörle amansızca mücadele edeceğiz, ama bunun yanında...

Milli Savunma Bakanı Işık Mardin’de

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin'de, "Terörle amansızca mücadele edeceğiz, ama bunun yanında kardeşliğimizi güçlendirecek adımları atmaktan da dün olduğu gibi bugün de hiçbir zaman geri durmayacağız" dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kocaeli'nden kalabalık bir heyetle Mardin'e gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, havaalanında Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ve il protokolü tarafından karşılandı. Havaalanından Mardin Valiliği'ne geçen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, Türkiye'nin her yerinden insanların gelip kardeşçe yaşadığı Kocaeli'den birlikte yaşama kültürünün en güçlü olduğu Mardin'e bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

"MARDİN; BİRLİKTE YAŞAMANIN BAŞKENTİDİR"

Bakan Işık, "Bizler bu ziyaretten dolayı çok mutluyuz. Kocaeli'den milletvekilleri arkadaşlarımız, büyükşehir belediye başkanı, il başkanımız, teşkilatımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve gazetecilerimiz ile beraber Mardin'de olmaktan büyük bir mutluluk ve bahtiyarlık duyuyoruz. Türkiye'nin başkenti Ankara'dır, ama kardeşliğin ve birlikte yaşamanın başkenti Mardin'dir. Mardin, tarih boyunca kültür ve medeniyetler şehri oldu, bugün de bu özelliğini korumaktadır" diye konuştu.

"MARDİN HALKI TERÖRE PİRİM VERMEDİ"

Mardin'e daha önce defalarca geldiğini ve Mardin'i aslında herkesin defalarca gelip, her bir karışını görmesi gereken muhteşem bir şehir olduğunu anımsatan Bakan Işık, Mardin'in Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonundan birisi olduğunu söyledi. Bakan Işık, "Terörle mücadeleyi Allah'ın izniyle başarıyla sonuçlandırdıktan sonra inanıyorum ki Mardin herkesin görmeyi çok arzu ettiği ve edeceği onun içinde yoğun geleceği merkez haline getireceğiz. Şuanda büyük bir mücadele veriliyor. Burada en büyük sevincimiz Mardin halkının teröre ve teröristlere prim vermemesi ve bu noktada terörle mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve ilgili kurumlara desteğini açıkça ortaya koyması. Biz bunun ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Terörle mücadelede en önemli unsur halkın desteğini almaktır. Mardin halkının bu noktada desteğini almaktan gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bir tek sivil vatandaşımıza zarar gelmemesi, halel gelmemesi için de çok büyük bir titizlikle bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Terörle amansızca mücadele edeceğiz. Kardeşliğimizi güçlendirecek adımları atmaktan da dün olduğu gibi bugün de hiçbir zaman geri durmayacağız" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN TEK ÇIKAR YOLU BİRLİK VE BERABERLİKTİR"

Türkiye'nin tek çıkar yolunun birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu söyleyen Bakan Işık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz, bundan sonra da inşallah kıyamete kadar bu topraklarda kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Biz bu bilinçle bu şuurla, bu anlayışla özellikle Mardin başta olmak üzere bölgemize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün bir dizi etkinlik olacak bu etkinlikler vesilesi ile siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla daha fazla birlikte olma imkanımız olacak".

Bu aradan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman'a pişmaniye hediye etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber