Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Temmuz 2014 - 21:53 Yorum: 0

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Ardahan'da

Yılmaz: "(İsrail'in Gazze'ye saldırıları) Bir gün o zalimliğin hesabı da dürülür. Allah zalimden de mazlumun hakkını alır. Mazlumun en büyük zaferi sabırdır. Bağımsız Filistin devletinin kurulacağını yaşayan herkes görecektir"

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Ardahan'da

ARDAHAN (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Bir gün o zalimliğin hesabı da dürülür. Allah zalimden de mazlumun hakkını alır. Mazlumun en büyük zaferi sabırdır. Bağımsız Filistin devletinin kurulacağını yaşayan herkes görecektir" dedi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ardahan'a gelen Yılmaz, Vali Ahmet Deniz'i makamında ziyaret ederek, kentteki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Valilik ziyareti sonrasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen "AK Parti İl Danışma Toplantısı"na katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını, gerek dış politika olarak gerekse de ekonomik olarak yeni Türkiye olduğunu söyledi.

AK Parti olarak yeni Türkiye'yi devam ettirmede kararlı olduklarını vurgulayan Yılmaz, "AK Parti ile yeni Türkiye başladı. 'Yeni Türkiye nedir?' derseniz, yeni Türkiye, 'bağımsız dış politikadır' derim. Gerçekten çok önemli bir kriterdir. Eski Türkiye'de hiç kimse huzuru mahşeri hesaba katmadan, bizim yedi düvel dediğimiz var, ona bakarlardı. Onlar ne söylerlerse bunlar da onu tekrar ederlerdi. Ve buna da dış politika derlerdi" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"O zaman bunlar Mısır'daki darbeye darbe diyebilirler miydi? Güzel kardeşlerim, biz Mısır'daki darbeye, darbe dedik. Eğer bağımsız dış politika uygulanmasaydı, biz bu sözü söylemezdik. Bakın dünyada Mısır'daki darbeye darbe diyen herhalde iki devlet var. Mısır'daki darbeye geri kalan ülkeler susuyor. İyi de hakkı görüyorsun söyleyemiyorsun. Böyle olur mu? Seçimle gelmiş bir devlet başkanını indireceksin, buna da darbe demeyeceksin. Bunu o batı da yaptı, batının o abileri de yaptı. Biz Allah için haktan, hukuktan ayrılmadık. Yarın evlatlarımız bizden soracaklar, 'öyle bir haksızlık yapıldığında ne yaptın' diye."

İsrail'in yaptığının işgal olduğunu ancak hiç kimsenin buna işgal diyemediğini ifade eden Yılmaz, "Ha bu sonucu değiştirir veya değiştirmez ama bir gün mutlaka değişir. Bir gün hak yerini bulur. Geçmişte Cezayir'i tanımadık ama sonra gidip özür diledik. Suriye'dekilere insan hakları dedik. Bize mezhepçi diyorlar, biz haksızlığın karşısındayız. Biz her zaman haktan, hukuktan, adaletten yana olduk" şeklinde konuştu.

- "Buna zulüm, zalimlik derler"

Gazze'de bir zulmün yaşandığını dile getiren Yılmaz, "Allah için sormak lazım, Gazzeli'nin topu, tankı, uçağı mı var? Buna zulüm, zalimlik derler. Bir gün o zalimliğin hesabı da dürülür. Allah zalimden de mazlumun hakkını alır. Mazlumun en büyük zaferi sabırdır. Bağımsız Filistin devletinin kurulacağını yaşayan herkes görecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Türkiye'ye dil uzatmaya kimsenin hakkı olmadığının altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye'de acaba demokrasiden uzaklaşılıyor mu?' deniliyor. Hadi lan, hadi lan. Senin haddine mi düşmüş. Sen Mısır'daki darbeye darbe diyebildin mi? Aslında bakılırsa bu dönemin en büyük mağlubu batıdır çünkü batı bütün değerlerini kaybetmiştir. Bu savaşın kaybedeni kimdir, batıdır. Ne insan haklarından bahsedebilirler ne demokrasiden bahsedebilirler ne de terörle mücadeleden bahsedebilirler. Eğer terörle mücadele etselerdi hem İsrail devletine karşı çünkü terör devleti hem de bu Maliki'nin teröre fırsat veren terörü teşvik eden politikalarına dur' derlerdi. Biz bundan sonra da işgalciye, 'işgalci', katile de 'katil' diyeceğiz. Darbeciye darbeci demekten geri durmayacağız. İlkeli ve ahlaklı bir politika izleyeceğiz."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Yılmaz, "CHP ve MHP, doğu ve güneydoğu illerinin çoğunda sıfır oy aldı. Bu nedenle çatı adayı kimseyi kapsayamıyor. Sıfırı, sıfırla toplarsan elde var sıfır. Allah aşkına milletin seni tanıdığı yok. Ses versen ses veren yok, el uzatsan el veren yok, milleti kapsamamışsın. Gösterdiğin aday milleti temsil edemez. Milletin içinde teşkilatın yok. Türkiye'deki vesayet rejimini temsil eden adaydır, çatı adayı. Bu nedenle milleti temsil etmeyecektir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, toplantının ardından Ardahan Belediyesi'nin Kaptanpaşa mahallesindeki Semt Pazarı'nda verdiği iftar yemeğine katıldı.

Burada vatandaşlarla sohbet eden Yılmaz, daha sonra Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ederek, başkan İsmail Kahya ile görüştü.

Kongre caddesinde esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Yılmaz, Milli Egemenlik Parkı'nda vatandaşlarla çay içti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber