Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Eylül 2016 - 17:58 Yorum: 0

Milli sporculardan OMÜ Rektörü’ne ziyaret

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (THOM) Samsun Şubesi sporcuları Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof.

Milli sporculardan OMÜ Rektörü’ne ziyaret

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (THOM) Samsun Şubesi sporcuları Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette THOM Samsun şubesinde uluslararası alanda önemli başarılara imza atan 12-17 yaş grubu judocular ve teknik heyet, Rektör Sait Bilgiç'i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. 2020 ve 2024 olimpiyat oyunları hedefiyle Samsun Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren 12-17 yaş grubu milli judocular ve TOHM Teknik Direktörü Sebahattin Zaimoğlu'nun da aralarında olduğu teknik heyet oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Rektör Bilgiç'e çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

"Gençlerimize Model Oluyorsunuz"

Sporcuların ve teknik heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Bilgiç "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın son yıllarda spor adına yapmış olduğu gayretli çalışmalardan büyük ölçüde nasibini almış olan Samsun ilimizde böylesine önemli bir merkezin olması ayrı bir lütuftur. Bu fırsatları iyi değerlendirip çok daha başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum. Spor ve beden eğitimi hayatımızın merkezinde olan ve olması gereken bir olgu. Sizler önemli bir misyonu üstlenerek hem çocuklarımıza ve gençlerimize model oluyorsunuz hem de ülkemizi uluslararası alanda temsil ederek bizlere gurur yaşatıyorsunuz" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak kendilerine düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazır olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Bilgiç, "Tüm akademik birimlerimizle birlikte bilimsel anlamda şehrimize ve insanımıza fayda sağlayabilecek tüm çalışmalara açık olduğumuzu beyan etmek isterim. Spor Bilimleri Fakültemizde ülke sporuna yön verecek spor eğitmenleri, yöneticiler ve antrenörler yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Bunun yanında, kurulan birçok spor kulübü ile şehrimize ve üniversitemize yakışan başarılar elde etme gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda sizler işin görsel ve fiziki mücadelesini ortaya koyarken bizler de bilimsel anlamda sporun gelişmesine katkı koyabilmek için çalışmalarımıza hız vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Sporun öneminin bilincindeyim"

Fırsat buldukça spor yaptığını da belirten Rektör Bilgiç, "Sizler de takdir edersiniz ki, bulunduğumuz makam yoğun çalışmayı gerektiren bir alan. Ancak spor ve sosyal aktivitelerin beden ve ruh sağlığı için ne denli önemli olduğunun çok iyi bilincindeyim. Zaman buldukça aktivite yapmaya gayret ediyorum ve çevremi de spora teşvik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerinden ötürü sporculara ve teknik heyete teşekkür eden Rektör Bilgiç heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Merkezin amacı

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2013'te Samsun dâhil olmak üzere toplam 20 ilde hayata geçirdiği bir projenin ürünü olan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri, olimpiyatlara hazırlanan yetenekli ve başarılı sporcuların belirli kriterler dâhilinde seçilerek elit düzeyde yetiştirilmesini amaçlıyor.

Milli sporculardan OMÜ Rektörü’ne ziyaret

Milli sporculardan OMÜ Rektörü’ne ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber