Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 23 Ağustos 2019 - 17:43 Yorum: 0

Milli sporcularımız Boccia Avrupa Bölge Şampiyonasına hazır

Boccia Bedensel Engelliler Milli Takımı İspanya'nın Sevilla şehrinde gerçekleşecek Boccia Avrupa Bölge Şampiyonasına katılarak ülkemizi temsil edecek.

Milli sporcularımız Boccia Avrupa Bölge Şampiyonasına hazır

Boccia Bedensel Engelliler Milli Takımı İspanya'nın Sevilla şehrinde gerçekleşecek Boccia Avrupa Bölge Şampiyonasına katılarak ülkemizi temsil edecek. Geçen yıl İtalya'da düzenlenen Boccia Bölgesel Açık Turnuvasında tarihinde ilk kez bir uluslararası turnuvada dereceye girme başarısı gösteren milli takım, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına katılmak için puan toplamak üzere İspanya'da rakipleriyle karşılaşacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Milli Takımı, İspanya'nın Sevilla şehrinde 25-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Boccia Avrupa Bölge Şampiyonasına katılacak. Milli takımı temsil edecek sporcular Hasan Çakır ve Mustafa Özkan İzmir'de bir hafta sürecek kampta hazırlıklarına devam ederken, bu şampiyonayı başarıyla tamamlayarak Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek 2020 Paralimpik Oyunları'na gitmeyi hedefliyor.

Boccia, oyuncuların renkli topları, "jack" olarak bilinen beyaz bir hedef topuna mümkün olan en yakın mesafeye atması ya da yuvarlamasıyla oynanıyor. Jack topunun yakınına en fazla topu yerleştiren oyuncu, çift ya da takım, oyunu kazanıyor. Başlangıçta Serebral Palsy hastalığı olan kişiler için tasarlanan oyun, bugün dünya çapında 50'den fazla ülkede oynanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber