Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 01 Aralık 2015 - 08:42 Yorum: 0

Milyonerlerin Aldığı Pahalı Ama Saçma 10 Eşya

Alışveriş listemizde neler olur?

Milyonerlerin Aldığı Pahalı Ama Saçma 10 Eşya

Alışveriş listemizde neler olur? Genellikle, mutfak eşyaları, temizlik eşyaları ve kişisel bakım eşyaları. Milyonerler nelere para harcıyor hiç düşündünüz mü? Süslü giysiler mi? Milyonlarca dolar değerinde elmaslar mı? Bir buçuk milyon dolarlık oyun tahtası ya da 22 ayar altın tuvalet kağıdı mı?

Ortalama kişi için, bu öğeler yalnızca bir hayal olacaktır. Ancak, ‘süper-zengin’ diye bir gerçek var. Milyarderler için pahalı kavramı yoktur. Peki, bir milyarder alışveriş listesini nasıl yapar? Dinlenme eşyaları, onların gözdesidir.

Milyonerlerin aldığı şok edici 10 eşyaya gelin hep beraber bakalım:

10Kalem

12.800 Dolar

KalemEski Alman aile şirketlerinden gelen dünyanın en pahalı kalemi, 2008 yılında Almanya’da üretildi. Bu sınırlı sayıdaki kalem, 240 yaşındaki zeytin ağacından ve 18 karat beyaz altın ile hazırlanmıştır. Graf von Faber-Castell diye adlandırılan kalem, kullanışlı bir silgiyi ve kalemtıraşı içerir. Aynı zamanda, üç elmas özelliği ve sertifikası ile birlikte satılıyor. Milyarderler, bu kalemi bir yazı aracı olarak kullanmayı ya da koleksiyonunda görüntülemeyi seviyor. Bu mükemmel kalemlerden sadece 99 tane olduğu biliniyor.

9Şemsiye

15.000 Dolar

ŞemsiyeDünyanın en pahalı şemsiyesi olan “The Billionaire Couture Umbrella”, 15.000 dolara satılıyor. Siyah renkte olan bu şemsiye, kaliteli timsah derisinden yapılmıştır. Zenginlerin kendini göstermelerine yardım eder.

Timsah derisi olan ve Londra’da özel siparişle üretilen bu şemsiye, suya dayanıklı ve kullanışlıdır. Her şemsiyenin karmaşık detaylarının olması ve tamamen benzersiz olması, ürüne garanti verir. Bayanlar için üzücü olabilir ama bu mükemmel şemsiye, sadece erkekler için.

8Truffle (Yer Mantarı)

160.406 Dolar

Truffle (Yer Mantarı)Lezzetli ve lüks yemeklere sahip olma, zengin olmanın birçok getirisinden biridir. Genellikle çok şık bir restoranda sunulan yer mantarı, zenginler için bir statü sembolü haline gelmiştir. Birçok kişi tarafından yüksek itibara sahip olan yer mantarı, lüks ve zarafet olarak kabul edilir.

Dünyanın en pahalı gıdalarından birisi, Avrupa beyaz yer mantarıdır. İtalyan beyaz Alba yer mantarı, sadece 1.51 kg’dır ve 160.406 dolara satıldı. Bu yer mantarının bu kadar pahalı olmasının nedeni, yetiştirmesinin gerçekten zor olmasıdır.

7Altın Gömlek

235,000 Dolar

Altın GömlekHindistan ve birçok yer için altın, saygınlığın ve gücün sembolüdür. İnsanlar altını satın alarak, zenginliğini göstermek ister. ‘Altın adam’ lakaplı Hintli Datta Phugei, dünyanın en pahalı gömleğini 235.000 dolara satın aldı.

100.000 altın pul ve 6 Swarovski kristal düğmesi ile kombine edilen gömlekte, 14,000 “altın işleme” vardır. Gömleği yapmak için 16 kişi çalıştı ve bitmesi 15 günü buldu. Tasarımcılar, İtalyan dokuma olan bir altın bezle geldi ve her türlü çizilmeyi önlemek için içine, kadife astar koydu.

6iPod Hoparlör

560.000- 565.000 Dolar

iPod HoparlörAerodream, 11 ayağa sahiptir ve 870 kilo ağırlığındadır. Amerikan Lüks dergisine göre; büyük olasılıkla dünyanın en uzun ve en pahalı hoparlörüdür. Cihazı takmak için, bir merdivene tırmanmak gerekir. Ama buna değer mi siz karar verin!

Aerodream One, 10.000 watt üretir, 18 inç ses azaltıcısı vardır ve 5 kanallı amplifikatöre sahiptir. Her biri özel istekle yapılır ve teslimat altı ay sürer. Fiyatları; $ 560,000- $ 565,000 arasında değişir ve beyaz, siyah, krom renkleri mevcuttur.

5Satranç Seti

600.000 Dolar

Satranç SetiYarım milyon dolar fiyatla satışa sunulan Royal Diamond, dünyanın en lüks ve pahalı satranç seti olarak tanımlanır. Kuyumcu Charles Hollander, tasarımcı Bernard Maquin yardımıyla yedi lüks satranç seti yapmıştır.

Satranç seti, 320 siyah ve beyaz elmas, iki kilogram 14 karat beyaz altın ile yapıldı. Otuz zanaatkar 4.500 saat boyunca çalışarak satranç setini tamamladı. Satranç tahtasında, siyah, ve beyaz elmaslar, beyaz altın dama üzerine işlenmiştir.

4Tuvalet Kağıdı

1.3 Milyon Dolar

Tuvalet KağıdıKuşkusuz, listedeki en şok edici ve tuhaf eşya olan 3 katlı, 22 karat altın tuvalet kağıdı, Avustralyalı bir şirket tarafından ‘Tuvalet Kağıdı Adam’ adı verilerek üretildi. Şirket, 22-ayar altın kullanarak 3 katlı rulo üretti ve % 100 kullanılabilir olduğunu bildirdi. Eğer sizde bu özel tuvalet kağıdını almak istiyorsanız, hızlı olmanız gerekiyor. Çünkü stokta sadece bir tane mevcut.

3Köpek

1.5 Milyon Dolar

KöpekHepimizin bildiği gibi köpekler insanların en iyi dostudur. Fakat bu köpek, dostluğundan ziyade pahalılığıyla karşımıza çıkıyor. Bu köpek, 1,5 milyon dolara satılan “Big Splash” olarak adlandırılan kırmızı Tibet Köpeği’dir.

Nadir olan ve altın tüylü bu köpek, Çin’de bir evcil hayvan fuarında satıldı. Aslan kanına sahip olduğu söyleniyor ve yavrusunun 31 santim boyunda olduğu biliniyor. Peki, neden fiyatı bu kadar yüksek? Çünkü bu köpek ırkının, Çin’de zengin insanlar arasında bir statü sembolü haline gelmiştir.

2Kitap

31 Milyon Dolar

KitapLeonardo Da Vinci tarafından yazılan kitap, 1994 yılında milyarder Bill Gates tarafından 31 milyon dolara satın alındı. Da Vinci’nin el yazması olan İtalyanca kitap, 72 sayfadır. Kitap, Da Vinci’nin buluşlarını, heykellerini, tablolarını ve felsefik görüşlerini içermektedir. Gates, kitabı satın aldıktan kısa süre sonra, bütün sayfalar dijital ortama aktarıldı.

1Viyola

45 Milyon Dolar

Viyola300 yaşında olan Stradivarius ‘MacDonald’ Viyola, 45 milyon dolara satıldı. Bu ender viyola, hayatta olduğu bilinen sadece 10 Stradivarius kemandan biridir. Önceki sahibinden sonra lakabı “MacDonald” olan, tüm zamanların en büyük çalgı aleti yapımcısı Antonio Stradivari tarafından yapılmıştır. Bu viyolanın kusursuz ve mükemmel olduğu söyleniliyor. Koleksiyoncular için ‘Kutsal Kase’ olarak adlandırılan viyola, eşsiz bir parça olarak görülüyor.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber