Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:21 Mikro çoğaltımla yılda 50 bin adet sertifikalı fındık fidanı üretilebilecek14:21 Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketine ziyaret14:20 Balıkesir’de denizde erkek cesedi bulundu14:19 Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ölümünün 9’uncu yıl dönümünde adliyede anıld...14:19 Tavas Belediyesi binlerce vatandaşı gönül sofrasında buluşturdu14:19 Başkan Palancıoğlu Ak Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı ile iftarda bir araya...14:19 Milli Eğitim Bakanı Tekin Iğdır’da14:18 Bahar geldi, ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalar leyleklerle şenlendi14:18 Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi14:17 Sarıcaoğlu: “Sahte anketler ile ‘başkanlık hayali’ kuranlar, seçim günü uya...14:17 Büyükşehir DESKİ 3 mahallenin daha içme suyu hatlarını yeniledi14:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: “Bittiğinde Zonguld...14:17 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki iş birliği protokolü14:16 Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”14:16 İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu: 15 bin litre etil alkol ele geçirildi14:15 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı14:11 Fatih Belediye Başkanı Turan: “Unkapanı Değirmeni’nin restore edilmesi bölg...14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı14:08 Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı14:05 Anaokulu öğrencilerinden renkli etkinlik: Hijyene dikkat çektiler
Sami Er
Ekonomi 29 Haziran 2015 - 14:10 Yorum: 0

Milyonlarca emekliye kötü haber

İntibak Yasası 'eksik' çıktı diyerek açılan davada karar verildi. Ankara 8.İş Mahkemesi'nde bugün saat 11.50'de yapılan duruşmanın ardından mahkeme, Hamdi Öz'ün talebini reddetti

Milyonlarca emekliye kötü haber

İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, 2012 yılında çıkarılan 6283 Sayılı İntibak Yasası'nın 'eksik' olduğunu savunarak, Ankara İş Mahkemesi'ne Sosyal Güvenlik Kurumu aleyhine dava açmıştı. Öz, 'intibak'ın eksik çıktığını ileri sürerek, yeniden hesaplama yapılmasını ve mağduriyetinin giderilmesini istemişti. Mahkeme yeni bilirkişi talebimi de davayı da reddetti.

BİLİRKİŞİ, 'HATA YOK' DEMİŞTİ
Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Hakan Erdem tarafından hazırlanan ve 29 Nisan'daki duruşmada gündeme gelen ek bilirkişi raporunda "Hesaplamalar ilk raporda gösterilmiş olup, davacının intibak öncesi ve sonrası aylığını hesap ve ödemelerinde bir hata belirlenmemiş olup; itirazlarının da raporda yer alan hesap ve tespitlerin değiştirir nitelikte değerlendirilmediğini saygıyla arz ederim" deniyordu.

SON SÖZÜ YARGITAY SÖYLEYECEK
Duruşma sonrası konuşan Emekliler Derneği Başkanı Öz, "Kararın tebliğ edilmesinin ardından 8 günlük temyiz süresi olacak. Ben de kararı temyize götüreceğim. Nefes aldığım sürece bu haksızlığın giderilmesi için mücadeleye devam edeceğim" dedi. CHP avukatlarının duruşmaya geleceklerini söyleyip gelmediklerine kızan Öz, "Davaya gelecekler ve ben de kendilerine vekalet verecektim. Ama gelmediler. Bu çok ayıp bir şey" diye konuştu.Mahkemenin emekli aleyhine verdiği bu karara Hamdi Öz itiraz edeceğinden, son sözü Yargıtay söyleyecek.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber