Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Eylül 2014 - 12:43 Yorum: 0

Mimar adayları, Mimar Sinan'ın ustalık eserini çizdi

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesine başlayan öğrenciler, eğitimleri çerçevesinde, eserleri günümüzde de hayranlık uyandıran Mimar Sinan'ın eserlerini inceliyor

Mimar adayları, Mimar Sinan'ın ustalık eserini çizdi

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesine başlayan yaklaşık 100 birinci sınıf öğrencisi, ilk derslerinde Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni çizdi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakülte öğrencilerinin Edirne'yle daha sıkı bir bağ kurmasını istediklerini söyledi.

Kentin hem tarihi ve kültürel hem de mimari açıdan zengin olduğunu belirten Özgüven, "Bu açıdan, üniversitemizde mimarlık eğitimi alan öğrenciler çok şanslı. Öğrencilerimiz için kentte çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geçen yıl da Mimar Sinan Haftası dolayısıyla program düzenlenmişti" dedi.

Özgüven, öğrencilerin ilk derslerinde Selimiye Camisi'ni çizmesinin de mesleki açıdan önemli olduğunu vurguladı.

 

- "Bakış açısı kazanıyoruz"

 

Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Dilan İşsever de İstanbul'da yaşadığını ve TÜ Mimarlık Bölümünü kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Proje dersi için Selimiye Camisi'nin bahçesinde bulunduklarını anlatan İşsever, "Burada mimarlıkla ilgili kendimizi tanıyoruz. Eksik ya da diğer yönlerimiz bu çizimde ortaya çıkıyor. Mimarlıkta bir yetenek olması gerekiyor. Doğuştan gelen bir yetenek değil tabii. Ben öyle düşünüyorum. Her geçen gün kendimizi geliştireceğiz" diye konuştu.

İşsever, bir mimarda özellikle hayal gücü olması gerektiğini, kendilerine bu açıdan Mimar Sinan'ı örnek aldıklarını kaydetti.

Birinci sınıf öğrencisi Serkan Arslan ise ilk derste Selimiye Camisi'ni resmetmenin önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Fakültedeki öğretim üyelerinin her anlamda öğrencilere yardımcı olduğunu belirten Arslan, "Aslında biz burada bir nevi bakış açısı ortaya koyuyoruz. Herkesin bu hayatta bir bakış açısı var. Biz de çizimlerimize bunu yansıtıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber