Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Eylül 2016 - 04:53 Yorum: 0

“Mimar Sinan Eserleri” kültür turizmi rotası haline geliyor

Dünya mimarlık tarihinin en önemli mimarlarından Mimar Sinan'ın Trakya Bölgesi'ndeki mimari eserleri kültür turizmi rotası haline geliyor.

“Mimar Sinan Eserleri” kültür turizmi rotası haline geliyor

Dünya mimarlık tarihinin en önemli mimarlarından Mimar Sinan'ın Trakya Bölgesi'ndeki mimari eserleri kültür turizmi rotası haline geliyor. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, teori eğitimlerini tamamlayan rehberler için eserleri yerinde görmeleri, incelemeleri amacıyla rotada bir de Trakya Bölgesi Mimar Sinan eserlerini kapsayan uygulamalı gezi düzenlendi.

"Yeni Bir Turizm Rotası Olarak Büyük Usta Mimar Sinan" başlığı altında İstanbul merkezli başlatılan projeye, Trakya bölgesi Mimar Sinan eserlerini de katmak için, Trakya Kalkınma Ajansı ve Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu önemli bir çalışmaya imza attı. Projede, Mimar Sinan'ın başta Edirne ve tüm Trakya bölgesinde yaptığı 20'nin üzerindeki cami, kervansaray, hamam, köprü, çarşı gibi eserleri saha çalışmalarıyla güncel durumları belirlenerek, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek cazip bir turizm rotası haline dönüştürülüyor.

Proje hakkında bilgiler veren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Ajansımızın bölgede alternatif turizmin geliştirilmesi amacıyla Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu ile işbirliği halinde yürüttüğü bir proje bu. Proje kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Rehberler Odası" nın da katkılarıyla İstanbul Rehberler Odası'na kayıtlı 35 yetkin turizm rehberine aralarında Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Demet Binan, Prof. Dr. Fatih Andı, Dr. Coşkun Yılmaz gibi Türkiye'nin alanında uzman akademisyenlerince, Dünya Mirası ve Mimar Sinan, Sinan Çağında Osmanlı ve Dünya, Edebiyatımızda Sinan ve Sinan Çağında Edebiyat, Mimar Sinan'ın Manevi Dünyası, Mimar Sinan Yapılarındaki Devşirme Malzemeler, Sinan Eserlerinde Ahşap Üstü Kalem İşi, Trakya'da Mimar Sinan Dönemi Konaklama, Eğitim ve Kamusal Yapıları başlıklarında düzenlenen teori eğitimlerinin sonunda rehberleri eserleri yerinde görmeleri, incelemeleri için rotada bir de Trakya Bölgesi Mimar Sinan eserlerini kapsayan uygulamalı gezi düzenledik. Rehberlere yönelik olarak düzenlediğimiz eğitimlerin yanı sıra Mimar Sinan eserlerinin envanter fişlerini uzman hocalarımız hazırlıyor, sonrasında tanıtım materyallerini oluşturacağız. Bu projeyle Mimar Sinan'ın eserlerinin birçok ülkede tanınmasını sağlayacağız ve inşallah ilerleyen dönemlerde Bölgemiz daha fazla turist ağırlayacak" dedi.

“Mimar Sinan Eserleri” kültür turizmi rotası haline geliyor

“Mimar Sinan Eserleri” kültür turizmi rotası haline geliyor

“Mimar Sinan Eserleri” kültür turizmi rotası haline geliyor

“Mimar Sinan Eserleri” kültür turizmi rotası haline geliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber