Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Mine Uslu Kız Öğrenci Yurdu ve Fevzi Uslu Taziye Evi'nin açılışı yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Hayırsever iş adamı Beyhan Uslu'nun anne ve babası adına yaptırdığı, Emine Uslu Kız Öğrenci Yurdu ve Fevzi Uslu Taziye Evi, düzenlenen törenle açıldı.Şahinbey Belediyesi'inden...

Mine Uslu Kız Öğrenci Yurdu ve Fevzi Uslu Taziye Evi'nin açılışı yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Hayırsever iş adamı Beyhan Uslu'nun anne ve babası adına yaptırdığı, Emine Uslu Kız Öğrenci Yurdu ve Fevzi Uslu Taziye Evi, düzenlenen törenle açıldı.

Şahinbey Belediyesi'inden yapılan açıklamaya göre Akyol Mahallesi'nde yaptırılan Emine Uslu Kız Öğrenci Yurdu ve Fevzi Uslu Taziye Evi'nin açılışına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik ile birlikte Uslu ailesi ve davetliler katıldığı belirtildi.

Kuran tilavetiyle başlayan açılış töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edildi.

Törende Uslu ailesi adına konuşan Bülent Uslu, Aile olarak sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.

 Uslu, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Rahmetli babamız Fevzi Uslu, bizi yetiştirirken, "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır" Hadis-i Şerif'ini bize aşıladı. Bizler bu mahallede doğduk, burada büyüdük. Bu mahalleye olan vefa borcumuzu ödemek için yaptırdığımız bu iki tesisi insanların hizmetine kavuşturmanın manevi huzurunu yaşıyoruz." 

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da, yurt ve taziye evini yaptıran Uslu ailesi'ne teşekkür etti.

Hayırseverler tarafından yaptırılan eserlerin önemli bir yeri olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, Gaziantep'te çok sayıda hayırseverin bulunduğunu söyledi.

 Bu tür hayırların devam etmesi gerektiğini vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

 "Belediyeler ve diğer kamu kurumları bunun gibi birçok eser yapıyor fakat hayırseverlerimizin bunu yapması ayrı bir önem taşıyor. Bizim belediyemizin buna benzer 67 eseri bulunuyor. Bu eserler, bu hayırlar devam etmeli. Buraya taziye evi deniyor ama burada, çocukların ders çalışması için, emeklilerimizin oturacağı, kitap okuyacağı yerler var. Burası sabahtan akşama kadar görevlilerimizin olduğu ve yaşayan bir tesis olacak. Ben bu tesisin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Tahmazoğlu ve beraberindekiler, kız öğrenci yurdu ile taziye evinin açılış kurdelesini kesti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber