Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 19 Ağustos 2016 - 17:38 Yorum: 0

Mini Anayasa paketinde ilk tur görüşmeler tamamlandı

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Türkiye, ülkemiz, milletimiz için güzel uzlaşı maddeleriyle bir Anayasa paketi elde edeceğimizi, gerçekleştireceğimizi...

Mini Anayasa paketinde ilk tur görüşmeler tamamlandı

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Türkiye, ülkemiz, milletimiz için güzel uzlaşı maddeleriyle bir Anayasa paketi elde edeceğimizi, gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Muini Anayasa paketinin ilk bölüm çalışmaları tamamlandı. AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak gazetecilere açıklama yaptılar. Gül, terör hadiselerinde hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet ve millete de başsağlığı diledi. Gül, "Bugün Anayasa çalışmalarına yönelik olarak genel başkanlarımızın görevlendirmesi neticesinde üç partinin temsilcisi olarak beşinci toplantımızı bitirmiş bulunmaktayız. Bu çalışmanın amacı, özellikle acil, uzlaşabilecek ve yargı merkezli olmak üzere bazı başlıkları değerlendirmek ve uzlaşı elde etmekti. Bugün yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde tüm başlıklarımızı değerlendirdik, partiler önerilerini getirdi, önerilerimizi yaptık, notlarımızı aldık ve bu etabı tamamlamış olduk. Önümüzdeki hafta yetkili kurullarımıza, genel başkanlarımıza raporları sunarak, oradan çıkacak kararlar üzerine sonraki hafta tekrar bir araya geleceğiz. Çok fazla gecikmeden belki bayram öncesi müjde olarak Türkiye'ye ifade edebiliriz. Uzlaşabilecek noktalar olduğunu gördük. Türkiye, ülkemiz, milletimiz için güzel uzlaşı maddeleriyle bir Anayasa paketi elde edeceğimizi, gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, çalışmalarını tamamladıklarını kaydederek, "Bizim de umudumuz bayramdan önce güzel bir bayram hediyesiyle çıkmak. Çok fazla işimiz kalmadı. Uyumlu, birlikte her şeyi bütün açıklığı ile müzakere edebilen ve nerede buluşabileceğimizi, nerelerde hiç buluşamayacağımızı, nerelerde konuşacağımız zaman belirli bir mesafe alabileceğimizi gördük. İyi bir çalışma oldu. Bu çalışmada özellikle yargı temelinde çalışmaydı. Diğer konuları da ele aldık. Bunların kısa vadede hızla kanunlaşabilecek olanlarını ayıracağız. Uzlaşılan noktalarda Türkiye'nin arzu ettiği biçimde parlamento zemininde bir Anayasa değişikliği yapabileceğimizi gösterdik. Bu çalışma önümüzdeki haftadan sonra son bir araya geldiğimizde ete kemiğe bürünecek" ifadelerini kullandı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ise, yapıcı bir tutumla ve uzlaşmacı bir tavırla masada hareket ettiklerini söyleyerek, "Beşinci toplantı sonunda önemli mesafe katettiğimizi, uzlaşma anlayışı adına önemli bir mesafe katettiğimizi düşünüyoruz. Bu kapsamda yargı merkezli olmak üzere ama yargının dışındaki konularla ilgili olarak, partiler kendi yaklaşımlarını değişiklik ihtiyacı gördüğü müesseselerle ilgili önerilerini, önerilere ilişkin değerlendirmelerini diğer parti temsilcileriyle paylaşmış oldu. Bu saatten sonra üç partide bunu parti mutfaklarına götürerek, yetkili organlarında değerlendirmek suretiyle, daha metin haline getirebilecek boyutunu ortala koyduktan sonra bir sonraki hafta yapacağımız çalışma ile birlikte metinlerimizi oluşturup, bunu bir araya geliş amacına uygun siyasi partilerimizin liderlerine takdim edeceğiz. Ondan sonra da bu konuda nihai tutumlar, kararlar liderlerimize ait olmak üzere bu yönde çalışmanın tamamlanacağını umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber