Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 16 Ocak 2015 - 11:52 Yorum: 0

Minik eller kuşlar için çalıştı

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde anasınıfı öğrencileri "Kuşlar Aç Kalmasın" Projesi kapsamında hazırlanan ahşap kuş yuvalarını okul bahçesindeki ağaçlara astı

Minik eller kuşlar için çalıştı

AMASYA (AA) - MURAT DEMİRCİ - Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde anasınıfı öğrencileri "Kuşlar Aç Kalmasın" Projesi kapsamında boyadıkları ve soğukta kuşlar aç kalmasın diye içine yiyecek koydukları kuş yuvalarını okul bahçesindeki ağaçlara astı.

Gümüşhacıköy Çok Programlı Anadolu Lisesi Uygulamalı Anasınıfı öğrencileri, "Kuşlar Aç Kalmasın" Projesi ile soğukta aç kalan kuşlar için harekete geçti.

Öğretmenler ve velilerin de yer aldığı projede ahşap kuş yuvalarını boyayan öğrenciler, kuşlar için yiyecek de bıraktıkları yuvaları ebeveynleri ve öğretmenlerinin yardımıyla okul bahçesindeki ağaçların dallarına astı.

Okul müdürü Cüneyt Gümüş, AA muhabirine, soğuktan ölen kuşlar için üzülen minik öğrencileri için Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında kuşlarla ilgili proje hazırladıklarını anlattı.

Çevreye duyarlı, doğayı seven çocuklar yetiştirmek istediklerini ifade eden Gümüş, "Kış mevsimi olduğu için kuşların hem soğuktan korunması hem de aç kalmalarını önlemek amacıyla böyle bir proje geliştirdik. Gümüşhacıköy Orman İletme Şefliğinden kuş yuvaları alındı. Minik öğrencilerimiz yuvaları keyifle boyadı, süsledi. Yuvalara yiyecek de koyan öğrencilerimiz kuşlar için evleri okul bahçesindeki ağaçların dallarına astı. Gurur verici bir çalışma oldu" dedi.

- "Kuşların donarak öldüğünü görünce projeyi hazırladılar"

Minik öğrencilerden Haktan Kaan Çiçek, kuşlar üşümesin diye kuş yuvası yaptıklarını, içlerine yiyecek koydukları bu yuvaları ağaca astıklarını anlattı.

Beş yaşındaki Yasin Efe Colban da kuşlar evsiz kalmasınlar diye yaptıkları kuş yuvasına kuşlar için ekmek koyduğunu söyleyerek, kuşların artık karınlarını doyuracağı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Öğrenci velisi Burak Öğreten ise çocukların projede keyifle çalıştıklarını ifade ederek, "Çocuklarımız soğuktan kuşların donarak öldüğünü gördükten sonra hep beraber böyle bir proje başlatmışlar. Birlikte kuş yuvaları hazırladık. Çocuklarımızla dallara astık. İnşallah bu saatten sonra kuşlarımız aç kalmayacak ve soğuktan ölmeyecekler" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber