Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 29 Haziran 2016 - 15:03 Yorum: 0

Minik Kaan’ın Hayali LÖSEV’le Gerçek Oldu

Manisa'da 2013 yılından başladığı lösemiyle mücadelesini yenen minik Kaan'a, LÖSEV Ramazan Bayramı hediyesi olarak arabalı yatak hediye etti.

Minik Kaan’ın Hayali LÖSEV’le Gerçek Oldu

Manisa'da 2013 yılından başladığı lösemiyle mücadelesini yenen minik Kaan'a, LÖSEV Ramazan Bayramı hediyesi olarak arabalı yatak hediye etti.

Türkiye'de 21 bin, Ege Bölgesi'nde ise yaklaşık bin 500 lösemili çocuğa destek olan LÖSEV, hem hasta çocuklara umut oluyor hem de bayram öncesi onların hayallerini gerçekleştiriyor. Bağışçıların desteğiyle büyüyen LÖSEV son olarak, Manisalı minik Kaan'ın da arabalı yatak hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Lösemi öncesi hareketli bir çocuk olan minik Kaan'da önce halsizlik başladı. Nedini sorgulanırken boyun bölgesindeki bezeleri fark eden annesi Özlem Mertkul ve babası Uğur Mertkul, minik Kaan'ı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne götürdü.

MEŞAKKATLİ MÜCADELE BİR YIL SÜRDÜ

9 yaşındaki İsmail Kaan Mertkul, 22 Nisan 2013 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde konulan teşhisle birlikte lösemiyle mücadeleye başladı. Meşakkatli bir mücadele sonrası Kaan, 2014 yılının Ocak ayında lösemiyi yenerek sağlığına kavuştu. Minik Kaan'ın lösemi mücadelesi boyunca yanında olan LÖSEV de, Kaan'ın hayalini gerçeğe dönüştürdü. Arabalı yatak isteyen minik Kaan'ın hayali LÖSEV'e yapılan bağışlarla gerçeğe dönüşmüş oldu.

"DUYDUĞUMDA ŞOK OLMUŞTUM"

Minik Kaan'ın tedavi süreciyle ilgili bilgi veren anne Özlem Mertkul, oğluna lösemi teşhisi konulduğunda şok olduğunu belirterek, "Tetkiklerden lösemi hastası olduğu ortaya çıktı. Duyduğumda şok olmuştum. Oto yıkama dükkanımız vardı. Benim çocuğum oto yıkamada araba yıkayan bir insan. Çok hareketli bir çocuktu. Böyle bir teşhis konulunca ben bir şok oldum. Ne yapacağımızı bilemedik. Doktorumuz "Burayı eviniz gibi bileceksiniz. Tedaviniz uzun süren bir tedavi. Süreci uzun süren bir tedavi" deyince biz çok şaşırdık. Belinden sıvı alındı. Sonra lösemi teşhisi netleşti" dedi.

Kaan'ın maske takması nedeniyle insanların ondan hastalık bulaşacağı endişesi yaşadığını ve bu yüzden büyük sıkıntılar çektiklerini dile getiren anne Özlem Mertkul, löseminin bulaşıcı bir hastalık olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

"SIFIRDAN HAYATA ATILMAYA BAŞLAYACAK"

Kaan'ın tedavi sürecinde mikrop kapma riskine karşı okula gidemediğini aktaran anne Mertkul, "2 sene biz evde eğitim görmesini istedik, mikrop kapmaması açısından. Çünkü okulda fazla hijyen yok. En azından 2 sene evde tedavi görürse hastalığı biraz daha düzelmiş olacaktı. O yüzden okula göndermek istemedik. Allah'ın izniyle şu anda çok şükür iyi. Şu anda hiç bir sıkıntımız yok. Tedavimiz bitti. Eylül, ekim gibi aşılarımız başlayacak. Sıfırdan hayata atılmaya başlayacak. 3. sınıftan itibaren okula gitmeye başlayacak. Arkadaşları olacak. En güzeli de bu" diye konuştu.

"ARKAMIZDA BÜYÜK BİR AİLE VARDI"

LÖSEV'in kendilerine büyük destekleri olduğunu sözlerine ekleyen anne Mertkul, "LÖSEV, aklınıza hangi destek geliyorsa hep arkamızda durdular. Her zaman bizim arkamıza büyük bir aile ve destek vardı. O yüzden LÖSEV'den Allah bir değil bin kere razı olsun" dedi.

"RAMAZAN BAĞIŞLARINIZI LÖSEV'E YAPIN"

Ramazan dolayısıyla fitre ve zekatları LÖSEV'e bağışlanması çağrısında bulunan anne Mertkul, "LÖSENTA Hastanesi'nde de çocuklarımız iyileşsin. Ramazan fitrelerini LÖSANTA'ya, LÖSEV'e, banka hesaplarından olabilir oralara yatırabilirler. O yatırımlar bilinsin ki farklı yerlere gitmiyor. Çocukların hayalleri gerçekleşiyor. Benim oğlumun hayalleri gerçekleştiği gibi. Arabalı yatak hayali vardı oğlumun. Bu hayali LÖSEV sayesinde gerçek oldu. Sigara parası veren insan o parayı LÖSEV'e bağışlayabilir" diye konuştu.

"21 BİNDEN FAZLA AİLEMİZE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ"

LÖSEV İzmir İrtibat Ofisi Halkla İlişkiler Sorumlusu Gamze Berçin Tatar da Mertul ailesini ziyaret etti. Minik Kaan'ın hayalini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Tatar, "LÖSEV olarak bizler 21 binden fazla ailemize Türkiye genelinde hizmet götürüyoruz. Kaan'la da 2013 yılında tanıştık. Onun da mümkün mertebe bizlerden isteklerini yerine getirmeye çalıştık. Bugün de Kaan'ın isteğini gerçekleştirmek için buradayız. Onun pek çok çocuk gibi arabalı yatak hayali vardı. Onu gerçekleştirdik. Bayram öncesi Kaan için bayram hediyesi bağışçılarımız sayesinde böyle bir yatak hediye ettik" dedi.

LÖSEV olarak bağışçılara seslenen Tatar, "Çocukların hayallerini gerçekleştirme onların bu süreçte yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bize gelecek olan bağışlar, bu tip bağışlar çocuklarımızı inanılmaz derecede mutlu ediyor. Biz LÖSEV olarak gönüllülerimizin ve bağışçılarımızın özellikle Ramazan döneminde bu konularda yardımlarını bekliyoruz. Bunlar maddi nakit yardımlar olabilir. Çocukların ihtiyaçlarına yönelik; bilgisayar, tablet, yataklar onları mutlu edecek oyuncaklar tarzında bağışları kabul ediyoruz ve ailelerimize iletiyoruz" diye konuştu.

Hastalığını yendiği için mutlu olan Kaan Mertkul ise gerçekleşen hayali arabalı yatağında en sevdiği kitapları okumanın keyfini yaşıyor.

Minik Kaan’ın Hayali LÖSEV’le Gerçek Oldu

Minik Kaan’ın Hayali LÖSEV’le Gerçek Oldu

Minik Kaan’ın Hayali LÖSEV’le Gerçek Oldu

Minik Kaan’ın Hayali LÖSEV’le Gerçek Oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber