Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Nisan 2014 - 13:18 Yorum: 0

"Minik Kalpler Projesi"

Proje kapsamında, Eskişehir genelindeki ilkokul 2'nci sınıf öğrencisine sağlık taraması yapılacak

'Minik Kalpler Projesi'

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Eskişehir" sloganıyla yürütülen "Minik Kalpler Projesi" açılış programı gerçekleştirildi.

Reşat Benli İlkokulu'nda düzenlenen açılış programında konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Minik Kalpler Projesi"  kapsamında Eskişehir genelindeki ilkokul 2'nci sınıf öğrencisine sağlık taraması yapılacağını söyledi.

Söz konusu projenin hayata geçirilmesinin hem eğitim hem de sağlık sektörü açısından önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Dünya Sağlık Örgütü, gençler arasında önemli sağlık risklerini önlemek ve riski etkileyen eğitim, sosyal, ekonomik ve politik koşulları değiştirmek gibi hedeflere çocuğun yaşam kalitesini yükseltecek müdahalelerin okul içinde sunulması gerektiğini vurgulamaktadır. Okul sağlığı programının başarılı bir şekilde uygulanmasıyla fiziksel aktivitelerde artma, sağlıklı beslenme, riskli davranışlarda azalma görüleceği ve öğrencilerin daha yüksek akademik bir başarı gösterecekleri bilinen bir gerçektir. Özellikle ilkokul öğrencilerinde sağlıkla ilgili bilgi, tutum ve davranış değişikliği sağlamak, ileride mutlu, sağlıklı, üretken bir toplumun en iyi yatırımlarındandır."

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Kadir Demirel ise tarama programının ilk olarak belirlenen 5 pilot ilkokulda ardından Eskişehir'deki diğer ilkokullarda uygulanacağını belirtti.

Projeyle öğrencilere kalp ritm taramasının yanı sıra genel fiziksel muayeneler yapıldığını dile getiren Demirel, "Uygulanacak kalp ritm taramasıyla, kalp hastalıklarını tespit ederek erken dönemde tedavisinin yapılmasını hedefledik. Okullarda yürütülecek faaliyetlerimizi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak belirledik. Uygulamaların yapılacağı okullarda bir hafta öncesinden çalışmalar başlatıyoruz. Hazırladığımız formlarla ailelerin bilgilendirilmesi sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tuna, Özdemir ve beraberindekiler Reşat Benli İlkokulu 2'nci sınıf öğrencilerine Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü sağlık personelleri tarafından uygulanan sağlık taramasını gözlemledi.

Proje çalışmalarının kent genelindeki diğer okulda tarama takvimine göre devam edeceği bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber