Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 12:58 Yorum: 0

Minik kitapseverler, kitap fuarında

Edirne Belediye Başkanlığı'nca, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyucuları yazarlarla buluşturmak için düzenlenen Kitap Fuarı'na,...

Minik kitapseverler, kitap fuarında

Edirne Belediye Başkanlığı'nca, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyucuları yazarlarla buluşturmak için düzenlenen Kitap Fuarı'na, minik öğrencilerin büyük ilgisi devam ediyor. Öğretmenleri eşliğinde fuara gelen öğrenciler, kitapların büyülü dünyasında adeta kaybolarak, kendilerine farklı dünyalar sunan kitapları özenle inceledi.

Ekmeçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda 7 Ekim Cuma Günü kapılarını kitapseverlere açan Edirne 4. Kitap Fuarı'na olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Açıldığı günden beri yüzlerce kitapseveri ağırlayan kitap fuarına özellikle minik öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Edirne 4. Kitap Fuarı, bugüne kadar Edirne merkez ve ilçelerde eğitim-öğretim gören yaklaşık 2 bin öğrenciyi ağırladı. Kendilerine farklı dünyalar sunan rengarenk kitapların arasında kaybolan öğrenciler, sevdikleri yazarlarla sohbet etti, fuarda stant açan yayınevlerini tek tek gezdi.

Öğretmenleri ve aileleri eşliğinde fuarı gezen öğrenciler, kitapla buluşmalarını sağlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti.

Tarihi kervansarayda, mistik bir ortamda kitaplarını tanıtma imkanı bulan yazarlar da Edirne Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği kitap fuarının her geçen gün daha da büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, "Edirne Türkiye'nin en önemli kitap fuarlarından birinin temellerini bugünden atıyor. Gelecekte kitap fuarının en önemli noktasının Edirne olacağını düşünüyoruz" dedi.

Edirne 4. Kitap Fuarı boyunca 40 yayınevi ile birlikte 80 yazarın katılacağını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, "Birbirinden değerli yazarları ve kitapları bir kez daha kentimizin Edirne halkıyla, öğrencisiyle, genciyle buluşmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz. Özellikle öğrencelerimizin yoğun ilgisi aydınlık gelecek için bizi umutlandırıyor. Kitap fuarının 6 gününde 2 bine yakın öğrencimizi ağırladık" dedi.

Fuar, 16 Ekim Pazar günü sona erecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber