Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 13:13 Yorum: 0

Minik Muhammet yardım bekliyor

Ağrı'da yaşayan Levent ailesi, doğuştan engelli ve epilepsi hastası olan 3 yaşındaki oğulları Muhammet Veysi'nin tedavisi için destek istiyor

Minik Muhammet yardım bekliyor

AĞRI (AA) - Ağrı'nın Hamur ilçesinde yaşayan Levent ailesi, doğuştan engelli ve epilepsi hastası olan, 3 yaşındaki oğulları Muhammet Veysi'nin tedavisi için uzatılacak yardım elini bekliyor.

Baba İlcan Levent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamur Devlet Hastanesi'ne doğuma götürdüklerinde çocuğun 5 saat anne karnında kaldığını ve yaşamasının bile bir mucize olduğunu belirtti.

Ağrı'da doğumu gerçekleşen çocuğunun 22 gün yoğun bakımda kaldığını dile getiren Levent, "Sonra Erzurum'a sevk ettiler. O gündür bu gündür tedavisini Erzurum'da yapıyoruz. Erzurum da başka yerlere sevk ediyor imkanımız yok gidemiyoruz" dedi.

 - "Muhammet Veysi'nin tedavisinde umut var"

"İşsizim, ne yapacağımı bilmiyorum" diyen baba Levent, eşinin 24 saat boyunca Muhammet'e baktığını, bu yüzden diğer çocuklarına bakamadığı dile getirdi. Levent, eşinin geceleri de uyuyamadığından psikolojisinin bozulduğunu anlattı.

Muhammet'in tedavisinde umut olduğunu söyleyen Levent, "Görme engelli, yürüme engelli, eli, kolu tutmuyor. Su içemiyor, meyve ve yemek yiyemiyor, süt bile içmiyor sadece mama yiyor. Aylık 500-600 lira mamaya veriyoruz. Sadece evde bakım parası alıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum oğlumun sağlığı için bize yardımcı olsunlar" şeklinde konuştu.

Anne Şefika Levent ise çocuğunun 3 aylıkken beynindeki su nedeniyle ameliyat olduğunu belirtti.

Levent, çocuğunun 5,5 saat ameliyatta kaldığını kaydederek, "Çocuğum dünyaya geldiği günden itibaren her gün hastanelerdeyiz. Tedavisini yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çocuğunun nöbet ve havale geçirdiğini anlatan Levent, şöyle devam etti:

"Nöbet ilaçları kullanıyor. Yürüyemiyor, oturamıyor ve yutkunamıyor. Sadece özel maması var. Her ay 500 lira mamasına veriyoruz. Her zaman ayaklarımın üzerinde sallıyorum. Bazen haftada bir saat ancak uyuyorum. Üç tane çocuğum daha var, onlara da bakamıyorum. Bazen okuldan öğle yemeğine geliyorlar, yemek hazırlayamıyorum. Erzurum'dan dediler tedavisi yurtdışında olur. Beyim işsiz, güçsüz nasıl gideceğiz, onu düşünüyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber