Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 13 Aralık 2017 - 11:38 Yorum: 0

Minik öğrenciler Ebru sanatı öğreniyor

Hakkari Mustafa Kemal Paşa Anaokulu minik öğrencileri Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu El Sanatları Atölyesinde Öğretim Görevlisi İlker...

Minik öğrenciler Ebru sanatı öğreniyor

Hakkari Mustafa Kemal Paşa Anaokulu minik öğrencileri Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu El Sanatları Atölyesinde Öğretim Görevlisi İlker Öztürk rehberliğinde ebru sanatıyla tanıştı.

Anaokulundaki 5-6 yaşlarındaki öğrenciler, geleneksel el sanatı olan ebru çalışmasına katılarak, bir yandan seçtikleri renkler ile su üzerinde oluşturdukları desenlerle kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da becerilerini pekiştirmiş oluyor. Fırça ve boyaların yardımıyla desen oluşturmayla ilk defa tanışan minikler, yaptıkları desenler ile büyük beğeni topladı. Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlker Öztürk: "Ebru sanatı nerede ve ne zaman başladığı bilinmemektedir. Ancak 13. yüzyılda Türkistan ve Semerkant'ta, 14. yüzyılda ise İran'ın doğusundaki Herat yöresinde yapıldığı bilinmektedir. Tarihi tespit edilmiş en eski ebru sanatı 1447 yılına ait olup Topkapı Sarayında bulunmaktadır. Bugün yapmış olduğumuz ebru sanatı etkinliğimizde anaokulu öğrencilerini atölyemizde ağırladık ve ebru sanatını biraz da olsun tanıtmaya çalıştık. Öğrencilerimizle neşeli bir gün geçirdik bundan dolayı üniversitemizin bize verdiği bu imkanlardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Minik öğrenciler Ebru sanatı öğreniyor

Minik öğrenciler Ebru sanatı öğreniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber