Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Aralık 2017 - 10:48 Yorum: 0

Minik öğrenciler yerli malı sergisi açtı

Denizli Merkezefendi İlçesi Yenişehir Anaokulu öğrencileri Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde sergi açtı.

Minik öğrenciler yerli malı sergisi açtı

Denizli Merkezefendi İlçesi Yenişehir Anaokulu öğrencileri Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde sergi açtı. Öğrenciler ayakkabı dikti, yufka açtı, sepet ördü, halı dokudu, taş el değirmenin de bulgur öğüttü. 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası Etkinlikleri kapsamında geçmişten günümüze meslekler ile gelenek ve göreneklerin yer aldığı sergi açan öğrenciler el emeklerini ve hünerlerini sergiledi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından açılışı yapılan sergiye, Maarif Müfettişleri Başkanı Erol Al, Yardımcısı Halil Yücesoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yenişehir Anaokulu konferans salonun da hazırlanan sergi de Denizli Yöresine ait eşyalar sergisinin yanı sıra; yok olmaya yüz tutmuş ayakkabıcılık, dokumacılık, bıçakçılık, dericilik, çinicilik, leblebicilik, kalaycılık vb. gibi meslekler tanıtıldı. Çocukların bu meslek gurupları ile çekildikleri fotoğraflar sergilendi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz "Geleceğimiz olan yavrularımız 36 aylıktan itibaren okul öncesi eğitimlerini alıyorlar. Eğitimin temeli okul öncesidir. Okul öncesinde ne kadar iyi bir marka olursak, ilkokul, ortaokul ve lisede başarı kendiliğinden gelir. Yenişehir Anaokulumuzu tebrik ediyorum Yerli Malı Haftasında çok güzel bir tema oluşturmuşlar. Her köşesi adeta geçmişten günümüze gelmiş birer sokak. Nereye bakarsanız değerlerimiz, adetlerimiz, geleneklerimiz ve göreneklerimiz karşımıza fevkalade bir şekilde çıkıyor. " dedi.

Programın sonunda 5 yaş sınıfı öğrencileri halkoyunu gösterileri ile etkinliğe katıldılar. Yerli Malı Haftası Etkinliklerinde, Yenişehir Anaokulunun onur konukları kardeş okulları olan Şehit Er Basri Arslan Anaokulu öğrencileri idi. Kardeş Okul Çameli Şehit Er Basri Arslan Anaokulunun katkılarıyla Yaşayan İnsan Hazinesi Hayri Dev'in oğlu Bayram Dev "Geçmişten Günümüze" etkinliği kapsamında misafirle konser verdi.

Minik öğrenciler yerli malı sergisi açtı

Minik öğrenciler yerli malı sergisi açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber