Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 15:08 Yorum: 0

Minik öğrencilere kuş yuvaları tanıtıldı

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kabuk böceği zararlısına karşı biyolojik mücadele kapsamında kuş yuvaları yaptırılarak kabuk okullara...

Minik öğrencilere kuş yuvaları tanıtıldı

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kabuk böceği zararlısına karşı biyolojik mücadele kapsamında kuş yuvaları yaptırılarak kabuk okullara ve mesire alanlarına asıldı.

Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, OZM Şube Müdürü Erdal Güngör, Ayvacık İşletme Müdürü V. Mustafa Merih Aydın, İşletme Şefleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Ayvacık İlçesi Ümmühan Hatun Ortaokulu bahçesinde bulunan ağaçlara kuş yuvası astı. Ulusoy, bölge müdürlüğü olarak her yıl bin adedin üzerinde kuş yuvası yaptırarak ormanlara asıldığını, bu yıl ise 1375 adet asıldığını söyledi. Kuşların ormana zarar veren böceklerle mücadeledeki önemine değinen Ulusoy, " Doğaya uygun bir mücadele metodu olan biyolojik mücadeleye önem veriyoruz. Astığımız kuş yuvalarına böcekle beslenen kuşlar yuva yapıyor ve bazı kuşların kendi ağırlığının üç katı kadar böcek yiyebiliyor. Çocuklara, ormanlarımızın yangından, böceklerden ve diğer zararlılardan korumak için hepsine çok önemli görevler düşüyor" dedi.

Program, öğrencilerle birlikte kuş yuvalarının okul bahçelerindeki ağaçlara asılması ve öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Minik öğrencilere kuş yuvaları tanıtıldı

Minik öğrencilere kuş yuvaları tanıtıldı

Minik öğrencilere kuş yuvaları tanıtıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber