Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 15 Mayıs 2018 - 16:33 Yorum: 0

Minik parmaklar geleceği kodladı

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, 82 okulda 13 bine yakın öğrencinin kodlama eğitimi aldığını söyledi.

Minik parmaklar geleceği kodladı

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, 82 okulda 13 bine yakın öğrencinin kodlama eğitimi aldığını söyledi. Çocukların yeteneklerini ortaya çıkartmak için çabaladıklarını ifade eden Dağlı, "Ufku açık, istikbali parlak gençler yetiştiriyoruz" dedi.

Düzce Kodluyor Projesi'nin yıl sonu sergisi Valilik bahçesinde açıldı. Projeye dahil olan 23 Ortaokuldan 117 öğrenci ve 20 öğretmenin eserlerinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Minik parmaklar geleceği kodluyor sloganıyla gerçekleştirilen serginin açılışını Vali Dr. Zülkif Dağlı yaptı. Açılışta konuşan Vali Dağlı, 82 okulda 13 bir öğrenciye kodlama eğitim verildiğini belirterek "Düzce kodluyor projemizin ürünleri sergilendi. Düzce'de kodlama eğitim konusunda iyi bir aşamaya geldik. Üç yıl önce başlayan çalışma şuanda 82 okulumuzda devam ediyor. 13 binin üzerinde öğrencimiz kodlama eğitim almış durumda. Kodlama artık geleceğe yön veren alanların başında geliyor. Bilgi işlemin ana teması bu. Çocuklarımız hepimizden daha yetenekli. Bizde bu yetenekleri ortaya çıkartmak için çabalıyoruz. Yerel bir proje olarak uygulanmaya başlandı. Ancak şuanda Türkiye'nin bir çok iline yayıldı. Çocuklarımız için ufuk açıcı olduğunu düşünüyorum. Çocuklar bizden çok ileri. Yaratıcı güzel fikirleri var. İstikballeri parlak" dedi.

Açıklamaların ardından stantlar gezilerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi alındı.

Minik parmaklar geleceği kodladı

Minik parmaklar geleceği kodladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber