Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Eylül 2017 - 17:03 Yorum: 0

Minik Saygın’dan örnek davranış

Şehitkamil Belediyesi'nin MÖP" projesinden etkilenen 5 yaşındaki Saygın Sarıaslan ailesiyle birlikte aylarca topladığı MÖP'leri, eğitim gördüğü Gündüz...

Minik Saygın’dan örnek davranış

Şehitkamil Belediyesi'nin MÖP" projesinden etkilenen 5 yaşındaki Saygın Sarıaslan ailesiyle birlikte aylarca topladığı MÖP'leri, eğitim gördüğü Gündüz Bakım Evi Kreşine getirerek, Şehitkamil Belediyesi MÖP ekiplerine teslim etti. Minik Saygın'a teşekkürlerini ileten MÖP yetkilileri Saygın'a yeşeren kalem hediye etti.

Daha yeşil ve yaşanabilir bir ilçe oluşturmayı amaçlayan Şehitkamil Belediyesi, bilinçli bir nesil oluşturma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Temiz bir çevreyi oluşturarak ülke ekonomisine fayda sağlayan MÖP Geri Kazanım Projesi yoğun ilgi görüyor. 5 yaşındaki Saygın Sarıaslan, MÖP projesinden etkilenerek, ailesiyle birlikte aylarca evde cam, kağıt, plastik ve metal atık toplayarak, MÖP projesine katkıda bulundu. Minik Saygın topladığı MÖP'leri öğretmenleri ile birlikte Şehitkamil Belediyesi MÖP ekiplerine teslim etti. MÖP Projesine vermiş olduğu destekten dolayı Minik Saygın'a teşekkürlerini ileten Şehitkamil Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Sadık İsmail Tekiner, yeşeren kalem hediye etti. Minik Saygın tarafından toplanan MÖP'ler, ambalaj atığı toplama aracına alınarak, geri dönüşüme kazandırılmak üzere, Şehitkamil Belediyesi MÖP Tesisine götürüldü.

Oğlumun çevre bilincinin yüksek olması beni gururlandırıyor

Oğlunun çevreye karşı duyduğu duyarlılık karşısında memnuniyetini dile getiren anne Durdunaz Sarıaslan, "Geçmiş dönemde veliler toplantısında öğretmenlerimiz bizlere ve çocuklarımıza çevre bilinci hakkında eğitimler vermişti. Oğlum Saygın küçük olmasına rağmen, MÖP'ün faydalarını bilmiyordu fakat MÖP'ün toplanma gerekliliğini biliyordu. Oğlum sayesinde bizlerde çevre bilincine destek vererek, katı atık maddeleri olan cam, kağıt, plastik ve metal atıkları, evde ve işyerinde toplamaya başladık. Bugün de topladığımız MÖP'leri oğlumun eğitim gördüğü kreşe getirdik. Kreş yönetimi de Şehitkamil Belediyesi ile irtibata geçerek, MÖP'leri teslim ettiler. Oğlumun çevre bilincinin yüksek olması bir anne olarak beni gururlandırıyor. Herkesin çevre bilincine duyarlı olmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Çevre bilinci, insan bilinci, manevi ahlak bilinci olan çocuklar yetiştirme çabasındayız

İbrahimli Gündüz Bakım Evi Kreş Müdürü Selçuk Öztürk ise, "Kreşimizde 1. Sınıfa hazırlık eğitimlerinin yanında çevre bilincini de aşılamaya çalışıyoruz. Bu vesileyle minik öğrencilerimizden Saygın Sarıaslan ailesiyle beraber büyük ölçekte MÖP toplayarak, kreşimize teslim ettiler. Bizde kreş yönetimi olarak bu konuyu Şehitkamil Belediyesi'nin MÖP birimine ilettik. Sağ olsunlar onlarda yardımcı oldular ve toplanan MÖP'leri teslim ettik. Bunun neticesinde doğan sonuca bakarsak, insan yetiştirirken, robot tarzı insanlar yetiştirmeye karşıyız. Çevre bilinci, insan bilinci, manevi ahlak bilinci olan çocuklar yetiştirme çabasındayız ve bunun sonuçlarını da alıyoruz. Öğrencilerimiz için elimizden gelen her türlü eğitimi vermeye de hazırız" diye konuştu.

Minik Saygın’dan örnek davranış

Minik Saygın’dan örnek davranış

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber