Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Nisan 2018 - 12:53 Yorum: 0

Minikler, hünerlerini sergiledi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında üretmeyi seven yenilikçi çocuklar ve yetişkinler projeleriyle Kadıköy Mini Maker Faire'da...

Minikler, hünerlerini sergiledi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında üretmeyi seven yenilikçi çocuklar ve yetişkinler projeleriyle Kadıköy Mini Maker Faire'da buluştu. Etkinlikte sergilenen miniklerin ürettiği akıl dolu projeler ise herkesin beğenisini kazandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları Kadıköy'de birbirinden renkli birçok etkinlik bekliyor. Bu kapsamda Kadıköy Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Kadıköy Mini Maker Faire, üretmeyi seven çok sayıda öğrenciler, zanaat ustaları, mühendisler ile vatandaşları bir araya getirdi. Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) merkezli Duatepe Sokak'taki etkinlikte kurulan rengarenk stantlarda yenilikçi ve üreten çocukların projeleri meraklılarına tanıtıldı. Etkinlikte kimi çocuklar tasarım atölyesinde çalışmalarını sürdürürken kimileri de engelli vatandaşlar için ürettiği akıl dolu projelerin yanı sıra çeşitli malzemelerden yaptığı evleri sergiledi. Yetişkinlerin de katıldığı etkinlikte yaklaşık 50 proje yer aldı. Farklı yaş gruplarını bir araya getiren etkinlikte çocuklar hem yeni ürünler ortaya çıkarmanın hem de çeşitli alanlardaki atölyelerde işbirliği içinde çalışarak üretim yapma fırsatı yakaladı. Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın'ın da dikkatle incelediği miniklerin ürettiği projeler katılımlardan büyük ilgi gördü.

"Sadece üretim yapamayacaklar, birbirlerine de öğretecekler"

Çocukların üreten ve yenilikçi bireyler olması adına bu gibi etkinliklerin önemini belirterek 23 Nisan dolayısıyla çocukları birçok etkinlik beklediğini ifade eden Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, "Bugün biz Kadıköy Belediyesi ve Maker Faire Hareketi ortak bu mini Maker Faire'i yapıyoruz. Burada aslında her yaş grubunun özellikle çocukların hem sanatsal hem de zanaatla, bilim, teknikle uğraşan, kodlama yapan farklı alanlarda üretim yapan çocukları göreceksiniz. Sadece üretim yapamayacaklar, birbirlerine de öğretecekler. Tasarım Atölyesi'nin iç mekanında atölyelerimiz olacak. 23 Nisan'da Özgürlük Parkı'nda etkinliklerimiz olacak, park çocukların yapabileceği pek çok etkinlikle dolu olacak" dedi.

"Festival eğlenceli oluyor"

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını ifade eden ve görme engelliler için hazırladığı projesiyle festivalde yerini alan Selin Alara Örnek, "Görme engelliler için ürettiğim robotumla buradayım. Engellilerin gitmesi gerekenlere yardım ediyor, uygulaması var, komut veriyor. Festival bence eğlenceli oluyor" diye konuştu.

"Bütün çocukların, herkesin 23 Nisan'ı kutlu olsun"

Öğrencilerin ürettiği projeleri sergilemesinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Ahmet Emre Çekçi, "Bugün burada maket evden tutun engelden kaçan robotlara led küplere kadar her şey var. Çok heyecan verici ve güzel bir duygu yaptığınız şeyleri burada insanlarla paylaşıyorsunuz. Bütün çocukların, herkesin 23 Nisan'ı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kadıköy Mini Maker Faire, saat 18.00'a kadar stantlarıyla ziyaretçilere açık olacak. Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Özgürlük Parkı gibi birçok alanda Kerem Eser Paytak Show, "Spor Atölyesi", "Kompost Atölyesi", "Arkeoloji Atölyesi", "Kukla Atölyesi", sokak oyunları gibi çeşitli etkinlikler çocuklarla buluşacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber