Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 12 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Miniklerden engelliler için 10 bin kapak

Samsun İstiklal İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri engelliler için 10 bin mavi kapak topladı.

Miniklerden engelliler için 10 bin kapak

Samsun İstiklal İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri engelliler için 10 bin mavi kapak topladı.

Minik öğrenciler kısa bir zamanda; evden, okuldan, yakınlarından ve içtikleri su şişelerinin kapaklarını biriktirerek topladıkları 10 bin mavi kapağı Türkiye Sakatlar Derneği(TSD) Samsun Şubesi'ne getirerek engellilere teslim etti. Öğretmenleriyle birlikte kapakları teslim eden öğrenciler engellilerle sohbet ettiler. Engellilere tekerlekli sandalye alınabilmesi için kapakları topladıklarını söyleyen minikler, engellilere yardımcı oldukları için mutlu olduklarını belirttiler.

Miniklerin ziyareti esnasında dernekte bulunan TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Çocukların yapmış olduğu bu davranış sosyal ve ekonomik anlamda büyük önem taşıyor. Yarın bizden bu ülkeyi devralacak bu çocukların geri dönüşüm, ekonomi ve sosyal anlamdaki yönlerini geliştirmesi bakımından önemli bir faaliyet. Her şeyden önce bu çocuklar engelli insanlarla tanışıyor. Gelecekte kendilerinin veya ailelerin içinde böyle bir durum olduğunda nasıl davranmaları gerektiğini bilecekler" dedi.

Sınıf öğretmeni Muazzez Ata Güçtaş, "Farkındalık oluşturmak için çocuklarla böyle bir etkinlik yaptık. Çocuklarda bu kapakları içtikleri sulardan, evlerden toplayarak sınıfa getirdiler. Yarın kendilerinin de bir engelli adayı olabileceğini ve engellilere yardımcı olmaları gerektiğini öğrencilerime söylüyorum. Çocukların da bu konuda duyarlı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Miniklerin getirdiği kapakları teslim alan TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ve dernek üyeleri çocuklara teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber