Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 25 Haziran 2016 - 15:24 Yorum: 0

Miniklerin Tekne Orucu Heyecanı

Osmanlı geleneği olan Tekne Orucu tutan çocuklar Tophane'de düzenlenen etkinlikte iftar yaptı.

Miniklerin Tekne Orucu Heyecanı

Osmanlı geleneği olan Tekne Orucu tutan çocuklar Tophane'de düzenlenen etkinlikte iftar yaptı. Yaklaşık 150 çocuk ilahilerin eşliğinde açtıkların orucun ardından yemek duasını ise 4 yaşındaki Sümeyye Güneş yaptı.

Gönül Bağı İlim, Kültür ve Hizmet Vakfı, Ramazan ayında Osmanlı geleneği olan ve çocukları oruç tutmaya alıştıran Tekne Orucu etkinliği düzenledi. Beyoğlu'na bağlı Tophane semtinde düzenlenen etkinliğe Tekne Orucu tutan yaklaşık 150 çocuk katıldı. İlahilerin dinletildiği etkinlikte, çocuklar öğlen ezanıyla birlikte iftar açtı. İftarın ardından yemek duasını 4 yaşındaki Sümeyye Güneş'in yapması dikkat çekti.

Tekne Orucunun Osmanlı geleneği olduğunu belirten Gönül Bağı İlim, Kültür ve Hizmet Vakfı Başkan Yardımcısı Doğan Güneş, "Oruç tutamayan küçük çocuklarımız, aile bireylerine rahatsızlık vermemek için mutfağın arka köşesin ekmek teknesi olarak tabir edilen bir köşede yemeklerini yerlerdi. Öğlen saatine kadar oruç tutarlardı. Böylece çocuklar, küçük yaşta oruç tutmaya alışırlardı. Tabi bu kültür unutulmuştu. Ama biz Gönül Bağı İlim, Kültür ve Hizmet Vakfı olarak bu kültürü yaşatmak istiyoruz. Biz çocuklarımızın İslam'ın gölgesinde büyümesini istiyoruz" dedi.

Ailelerin etkinliğe olumlu baktığını belirten Güneş, "İlk defa yaptığımız bir organizasyondu. Yaklaşık 150 çocuğumuz katıldı. Ailelerimiz çok olumlu karşıladı. Ailelerimiz bu etkinliğin gelenekselleştirilerek yapılmasını istedi. Çocuklarımızı koruyup muhafaza edebilmemiz için de küçük yaşta önemli değerleri vermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Çocuğuyla birlikte Tekne Orucu etkinliğine gelen bir vatandaş ise, "Tekne orucu tutan çocuklar bir araya gelerek iftar yaptılar. İnşallah bu geleneği devam ettirmeyi düşünüyoruz. Çocuğumu sahura kaldırdım. Beraber sahur yaptık ve niyet ettik. Şimdiye kadar çok susamıştı. Benden sürekli su istedi ama ben ona oruçlu olduğunu hatırlattım. Şimdi de mükafatını aldı" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber