Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 02 Nisan 2015 - 18:53 Yorum: 0

Misafir öğrenciler Suriyelilerle buluştu

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde eğitim gören ve aralarında 22 ülkeden gençlerin de bulunduğu 40 kız öğrenci, Hatay'da kamplarda kalan Suriyelilerle buluştu

Misafir öğrenciler Suriyelilerle buluştu

HATAY (AA) - Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde eğitim gören ve aralarında 22 ülkeden gençlerin de bulunduğu 40 kız öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Damla Projesi" kapsamında Hatay'da kamplarda kalan Suriyelileri ziyaret etti.

Altınözü TEKEL Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyelilerle sohbet eden gençler, çocuklarla oyun oynayıp onlara hediye verdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında geldikleri Hatay'da gönüllü gençlerle birlikte çeşitli etkinliklerde bulunduklarını belirtti.

Ayvazoğlu, ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Türkiye'ye sığınan Suriyelileri ziyaret etmek istediklerini ve bir nebzede olsa onların acılarına ortak olmak istediklerini kaydetti.

Gençlerin kendi aralarında topladıkları giysi, ayakkabı ve oyuncakları Suriyeli kardeşlerine hediye ettiklerini ifade eden Ayvazoğlu, şöyle devam etti:

''Gençlerimiz, topladıkları hediyelerin içerisine küçük notlar yazarak Suriyeli çocuklara verdiler. İnşallah dilekleri ve duaları kabul olur. Suriyeli kardeşlerimizin daha da huzurlu ve mutlu olmasını diliyorum. Kendileri bize 'Türkiye'de mutluyuz' diyorlar. Öyle olmalarını arzu ediyoruz. Allah onları daha mutlu ve huzurlu eylesin. Gençlerimizin yaptığı bu işi kalplerinden yaptıklarına inanıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Farklı ülkelerden gelerek Suriyeli kardeşlerimize hediye vermeleri büyük bir onur.''

Gençler, Suriyeli çocuklarla dileklerini yazdıkları kağıtları bağladıkları balonları gökyüzüne bıraktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber