Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 15 Nisan 2014 - 19:18 Yorum: 0

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

Kayseri'de, Kardeşlik ve İyilik Platformu üyeleri tarafından idam kararlarına tepki amacıyla basın açıklaması ve yürüyüş yapıldı

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu üyeleri, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kişiler, "Zafer İslam'ındır", "Zulme karşı bir nara da sen at" yazılı pankartlar açtı.

Erdal Ergenç, grup adına yaptığı açıklamada, derhal idam kararlarının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Mısırlı Müslüman kardeşleriyle dayanışma içinde olduklarını, onların zalimlere karşı sergilediği direnişle iftihar ettiklerini vurgulayan Ergenç, "Rabbimizden, kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit tutmasını diliyoruz. Kayseri'deki Müslümanlar olarak Mısır'da askeri cuntanın karşısında, kardeşlerimizin yanında durduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz" diye konuştu.

Bazıları, kefeni temsil eden beyaz giysiler giyen ve slogan atıp tekbir getiren grup, Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyüp dua ettikten sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber