Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 16 Nisan 2014 - 18:43 Yorum: 0

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, idam kararına tepki gösterdi

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

ŞIRNAK (AA) - Cizre ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını protesto etti.

 Eğitim-Bir-Sen Cizre Şubesi öncülüğünde Sanat Sokağı'nda toplanan grup adına konuşan Osman Gökhan Çam, Mısır’da 528 masuma verilen idam kararını kınadı.

"Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir, asıl yargılanması gereken Sisi'dir" diyen Çam, şöyle konuştu:

" Darbe sürecinin ardından Mısır’ın istiklal mahkemeleri, darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 528 masum insanı, şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla  idama mahkum etti. Darbecilerin talimatını makyajlama işlevi gören insanlığın hukuk birikimini ve normlarını ayaklar altına alıyor. Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlere her yönüyle aykırı bu karar uygulanır ve 528 idam kararı infaz edilirse, insanlık tarihi büyük kara lekeye daha sahip olacaktır." 

Darbeye açık ya da örtülü destek veren Amerika, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin aynı zamanda suç ortağı olduğunu dile getiren Çam, "Darbeyi bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatı, suç ortağıdır ve en az diğer kuruluşlar kadar sorumludur" ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından kurulan temsili darağacındaki ip yakıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber