Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 18 Nisan 2014 - 18:23 Yorum: 0

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

Kırıkkale'de bazı sendikalar ve sivil toplum örgütleri, idam kararına tepki gösterdi

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

KIRIKKALE (AA) - Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi, Kırıkkale'de protesto edildi.

Bazı sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesine tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, Mısır'ın daha fazla demokrasi, hukuk ve huzura ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "Mısır meydanlarına idam sehpaları kurulmamalı, insanların hayatları karartılmamalıdır. Mısır'da darbe ve vesayete son verilerek Mısır halkının iradesi ve tercihi esas alınmalıdır" dedi.

Yeryüzündeki tüm vahşetlerin, işkencelerin, katliamların ve idamların son bulması için uluslararası kamuoyunu göreve davet eden Sümer, "Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Bizim için Mısır'daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber