Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 30 Ağustos 2014 - 15:14 Yorum: 0

Mısır'da 6 kişi hakkında idam kararı

Mısır'da Giza Ceza Mahkemesi, gıyabında yargılanan, aralarında El-Cemaatu'l İslamiyye yöneticilerinden Asım Abdulmacid'in de bulunduğu 6 kişi hakkında idam cezasına hükmetti.

Mısır'da 6 kişi hakkında idam kararı

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'ye de kamuoyunda 'İstikame Camisi olayları' olarak isimlendirilen davada müebbet hapis cezası verildi.

Giza Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme 'İstikame Camisi olayları' şekilde bilinen davada yargılanan İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed Biltaci, HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan ve Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi'nin de bulunduğu 7 vuruş karşıtı konusunda müebbet hapis cezasına hükmetti.

Gıyabında yargılanan, aralarında El-Cemaatu'l İslamiyye yöneticilerinden Asım Abdulmacid'in de bulunduğu 6 şahıs konusunda da idam cezası verildi.

Karara temyiz yolunun açık bulunduğu belirtildi.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, HAP Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi ve eski Tedarik Bakanı Basim Avde'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi “İstikame Camisi olayları” olarak isimlendirilen davada yargılanıyor. 

Sanıklar, 22 Temmuz'da Giza'daki İstikame Camisi'nde meydana gelen vakalar sebebiyle, 'terör faaliyetleri gerçekleştirmek için çete oluşturmak, şiddet eylemleri yürüten gruplara silah sağlamak, tahrip eylemlerinde bulunmak, halk güvenliğini bozmak ve halkı şiddete teşvik etmek' suçlamalarıyla yargılanıyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber