Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 30 Ekim 2014 - 16:33 Yorum: 0

Mısır'da "Ulusal İttifak Hareketi" resmen yasaklandı

Mısır, "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi" ile organizasyonun siyasi organı İstiklal Partisi'ni yasakladı.

Mısır'da 'Ulusal İttifak Hareketi' resmen yasaklandı

'Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak' hareketi ve siyasi organı bulunduğu kabul edilen İstiklal Partisi'nin yasaklı örgütler olduğuna dair Bakanlar Kurulu Kararı, Mısır Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. 

Kararda, Kahire Acil İşler Mahkemesi'nde 23 Eylül'de açılan davada İttifak'ın yasaklanmasına binaen kararnamenin yayınlandığı anlatım edildi. İbrahim Mihlib Hükümeti 16 Ekim'de düzenlediği toplantıda Ulusal İttifak aleyhinde tahsil edilen mahkeme kararının uygulanacağını duyurdu. 

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'ye karşı düzenlenen 30 Haziran 2013 vakaları öncesinde Mursi'yi desteklemek amacıyla 28 Haziran gününden itibaren etkinlik işaret eden vuruş karşıtı Ulusal İttifak, 8 Temmuz'da 'Mısır için İslami Ulusal İttifak' adıyla kurulmuştu. 

Bünyesinde Mursi'nin görevden alınmasına karşı bulunan 30 civarından İslamcı grup, siyasi parti ve hareketi barındıran İttifak daha sonra 'Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak' adıyla faaliyette bulundu. Rabia ve Nahda meydanlarında Mısırlılara 3 Temmuz'a karşı durmak gerektiği anlamında çağrılar yaptı. 

Mısır'da vuruş karşıtı gösterilerin düzenlenmesi ve konuya ait açıklamaların birinci adresi şekilde kabul edilen 'Ulusal İttifak' içerisinde fazla aşırı sayıda vuruş karşıtı cemiyet önderi, sanatçı, akitivist ve siyasetçiyi barındırıyordu. 

Geçtiğimiz Ağustos ayında Ulusal İttifak'la siyasi anlaşmazlıklar yaşayan birtakım siyasal parti ve gruplar vuruş karşıtı bu oluşumdan ayrıldıklarını duyurmuştu. 

İstiklal Partisi Genel Sekreteri ve Ulusal İttifak sözcüsü Mecdi Kurkur geçtiğimiz 2 Temmuz'da gözaltına tahsil edilmiş ve Tora Hapishanesi'ne gönderilmişti.

Ülkedeki askeri darbeye karşı koyan Ulusal İttifak destekçilerinin çoğunluğu İslami kimlikleriyle tanın şahsiyetler olmasından ötürü Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan) üyesi olmakla suçlanmıştı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber